Melas: strijas galima sumažinti

„Yra daug natūralių naminių priemonių, kurių savybės ir maistinės medžiagos taip pat duoda teigiamų rezultatų“, – tikinama straipsnyje.

Priemonės išvardinamos ir aprašomi jų naudojimo būdai. Tai: cukraus šveitiklis, iš alavijo pasigamintas kremas, saldžiųjų migdolų aliejus, kokosų aliejus, bulvių (!) sultys ir medetkų aliejus.

Strijos – balkšvi ar rausvi dryželiai, dažniausiai atsirandantys dėl staigaus svorio kitimo. Tai rožinės arba violetinės spalvos odos žymės, dažniausiai atsirandančios ant pilvo, krūtų, žastų, sėdmenų ar šlaunų. Pradžioje jos būna ryškios, vėliau išbąla ir tampa mažiau pastebimos, bet visiškai neišnyksta. Strijos atsiranda ten, kur yra stiprus odos tempimas, sutrūkinėjus odos elastinėms skaiduloms. Strijų formavimasis yra labai panašus į randų, iš esmės tai ir yra ploni randeliai – vietos, kur oda sutrūkusi ir pakitusi.

Nors daugelyje šaltinių kalbama apie „strijų sumažinimą“, iš tiesų jis nėra įmanomas, nes žymės odoje jau padarytos. Dalykas, kuris galėtų iš tiesų jas naikinti – lazeris, kai kurios mezoterapinės procedūros. Visos priemonės, rekomenduojamos „naikinimui“ – tokios kaip šveitimas, drėkinimas, įvairūs losjonai – yra skirtos ryškumui sumažinti. Jos padeda pašviesinti strijas arba pridrėkinti odą, kad strijos nebūtų tokios įdubusios. Tačiau cukrumi ar aliejumi jų tikrai nepanaikinsite.

Iš dalies tiesa: saldžiųjų migdolų aliejus

Strijų panaikinimo priemonėse minimas saldžiųjų migdolų aliejus iš dalies – teisingas pasirinkimas. Tačiau jis veiksmingas naudojant dar iki strijų atsiradimo. Pavyzdžiui, jeigu moteris besilaukdama reguliariai teps kūną saldžiųjų migdolų aliejumi, šansas išvengti strijų atsiradimo bus didesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją