Socialinių tinklų dalyviai pasidalino portalo zillow.com ekrano nuotrauka, kurioje matyti nekilnojamo turto objektas, esantis adresu 1600 Pennsylvania Ave NW, Washington, DC 20006. Iš objekto nuotraukos nesunku atpažinti, kad tai – JAV Baltųjų rūmų pastatas. Šalia objekto nuotraukos taip pat pateikiamos tokios detalės, kaip bendras objekto plotas, numatoma kaina.

Spustelėjus nuorodą galima pamatyti ir daugiau detalių – paskutinius pasikeitimus numatomoje objekto kainoje, keletą rūmų interjero nuotraukų, vietą žemėlapyje.

Nurodyta Baltųjų rūmų kaina suklaidino socialinių tinklų vartotojus, pamaniusius, kad rūmai yra parduodami.

Iš tiesų, „Zillow“ yra amerikiečių nekilnojamojo turto paieškos sistema, tačiau nebūtinai visi interneto svetainėje pasirodantys objektai yra parduodami. Patekus į Baltųjų rūmų aprašą „Zillow“ interneto svetainėje ir spustelėjus skiltį „Home details“ matoma pastaba: „Pataba: Šis turtas šiuo metu nėra parduodamas ar nuomojamas per „Zillow“. Žemiau pateiktą aprašą ir nuosavybės duomenis galėjo pateikti trečioji šalis, namo savininkas arba viešieji įrašai.“

Kad šis nekilnojamojo turto objektas šiuo metu nėra prieinamas įsigyti ar išsinuomoti taip pat nurodyta šalia pagrindinės JAV Baltųjų rūmų nuotraukos. Tai žymi pilkos spalvos taškas su anglišku užrašu „Off market“. Taigi, pateikta preliminari objekto yra tiesiog „Zillow“ įrankio „Zestimate“ paskaičiuotas spėjimas, kokia galėtų būti šio objekto rinkos vertė. Tiesa, taip pat svetainėje pateikiamas perspėjimas, kad jeigu objektas būtų prieinamas įsigyti ar išsinuomoti, „Zestimate“ įrankio apskaičiuota vertė keistųsi.

Interneto svetainėje zillow.com skelbiama informacija apie JAV Baltuosius rūmus

Remiantis šia informacija galima teigti, kad socialinių tinklų vartotojai, paskelbę apie parduodamus JAV Baltuosius rūmus klydo – interneto svetainėje „Zillow“ pateikiama aiški informacija, kad šis nekilnojamo turto objektas šiuo metu nėra parduodamas ar nuomojamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)