Straipsnyje teigiama, kad „žinomas epidemiologas ir kardiologas daktaras Peteris McCulloughas (Peter McCullough) sakė visuomenei išlikti ramiai pasirodžius pranešimams apie dar vieną virusų protrūkį, šį kartą dėl beždžionių raupų viruso“.

Kalbama apie tai, jog šis virusas lengvai identifikuojamas ir gydomas, o vakcinų nuo jo nereikėjo užsakyti ir vyksta manipuliacija bei gąsdinimas, esą bus blogai ir reikia greičiau apsisaugoti.

Iš tiesų beždžionių raupus Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) taip pat laiko mažiau pavojingais nei kad COVID-19 pandemija, taip yra paskelbusi ir savo oficialiuose pranešimuose. Niekas nesistengia perdėtai gąsdinti.

Tačiau skiepai nuo šios ligos nėra beverčiai. Jie apsaugo tuos, kurie turi kontaktą su sergančiuoju ir yra stipriai rekomenduotini.

Kardiologas ir epidemiologas, apie kurį kalbama straipsnyje, nėra patikimas šaltinis. Pirmiausia, už savo melagingus teiginius apie COVID-19, pasakytus vis dar prisidengiant pareigomis buvusioje darbovietėje, medikas buvo paduotas į teismą. Jo pavardę užsienio portalų antraštėse dažnai lydi melagienų išaiškinimas, pvz.: „JAV kardiologas pateikia klaidingus teiginius apie vakcinaciją nuo COVID-19“.

Paskaitoje jo išsakyti teiginiai taip pat paneigti viename didžiausių faktų tikrinimo svetainių „AFP“. Profesorių gaubia melagingo, buvusios darbovietės pavadinimu manipuliuojančio ir prieštaringai vertinamo mediko reputacija. Taigi, jo teiginiais pasitikėti nederėtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją