Gandų apie JAV vadovo sveikatos būklę nuo tada, kai Baltieji rūmai liepos 21 d. pranešė apie teigiamą prezidento testą, sklido ir anksčiau. „Melo detektorius“ jau rašė apie paskleistą klaidingą informaciją, esą J. Bidenas naujuoju koronavirusu susirgo ketvirtą kartą, kai iš tiesų, tai – pirmas jo gyvenimo COVID-19 atvejis.

Šį kartą socialiniuose tinkluose pasidalinta žinia, esą J. Bidenas COVID-19 susirgo nepaisant to, kad buvo 5 kartus paskiepytas nuo šios ligos [melaginga žinutė ČIA – aut. past.]. Žinutę įkvėpė liepos 30 d. praneša naujiena apie pakartotinį J. Bideno COVID-19 testo rezultatą, kuris ir vėl pasirodė esąs teigiamas.

Tiesa, kad JAV vadovas susirgo COVID-19 nepaisant to, kad buvo pasiskiepijęs visomis jo amžiaus grupės asmenims rekomenduojamomis vakcinos dozėmis, tačiau jos buvo ne 5, o 4 – 2 dozės dvivalentės „Pfizer / BioNTech“ vakcinos dozės ir 2 sustiprinančiosios vakcinos veikimą dozės.

Savo pirmąjį skiepą nuo COVID-19 J. Bidenas gavo 2020 m. gruodžio 21 d. Įvykis buvo filmuojamas ir transliuojamas per televiziją tiesiogiai.

Antroji „Pfizer / BioNTech“ vakcinos nuo COVID-19 dozė prezidentui buvo suadministruota praėjus trims savaitėms po pirmosios – 2021 m. sausio 11 d. [vaizdo įrašą galite pamatyti ČIA – aut. past.].

Pirmoji sustiprinančioji COVID-19 vakcinos dozė J. Bidenui buvo suleista 2022 m. rugsėjo 27 d. [vaizdo įrašas – ČIA – aut. past.], o antrąją ir paskutinę sustiprinančiąją dozę JAV vadovas gavo 2022 m. kovo 30 d. [vaizdo įrašas – ČIA – aut. past.].

Išvados

JAV vadovas J. Bidenas nuo COVID-19 buvo pasiskiepijęs 4 , o ne 5 kartus. Jam suleista bazinės vakcinacijos programa, kurią sudaro 2 vakcinos dozės ir dar 2 sustiprinančiosios dozės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją