LRLS artėjančiuose Seimo rinkimuose siūlo valstybės pastangas sutelkti į tas visuomenės gyvenimo sritis, pokyčiai kuriose skatintų žmonių gerovės augimą, užtikrintų žmonėms kokybiškas viešąsias paslaugas, stiprintų mūsų šalies konkurencingumą.

Kiti lyderiai:

Petras Auštrevičius,

Gintaras Steponavičius,

Arūnas Štaras,

Dalia Teišerskytė,

Eugenijus Gentvilas.

Programinės nuostatos

Per septynerius kairiųjų valdymo metus mūsų šalis plaukė pasroviui, stokojo aiškių tikslų, praradome veržlios šalies pozicijas. Suvešėjo valdininkija, protekcionizmas, neskaidrūs sprendimai.

Valdančių politikų neveiklumas lėmė, kad viešųjų paslaugų srityse – švietime, sveikatos apsaugoje, socialinėje rūpyboje, asmens saugumo užtikrinime akivaizdus nuosmukis, milžiniškos mokesčių mokėtojų lėšos naudojamos neefektyviai, prastėja paslaugų kokybė .

Nepiešiame Lietuvos tikrovės vien tamsiomis spalvomis. Esame tikri, kad aiškūs ir ryžtingi sprendimai minėtose srityse leistų pasiekti esminių pokyčių.

Mes, Liberalų sąjūdis, tikime ir žinome, kad geriausi sprendimai gimsta ne valdžios kabinetuose, ne įvedant absurdiškus draudimus ir ribojimus, o atveriant galimybes asmens iniciatyvai, įdiegiant sąžiningą konkurenciją, apribojant valdžios apetitą spręsti viską, bet nenuspręsti nieko.