Pasak liberalų, šaltkalvis-suvirintojas A. Kašėta iš Matuizų prieš paskelbdamas apie sprendimą kandidatuoti į Seimą dirbo bendrovėje „Verslo ratas“. Šiai bendrovei vadovauja Arnoldas Butkus, kuris yra Valstiečių liaudininkų sąjungos atstovas prie Apygardos rinkimų komisijos bei G. Jakavonio padėjėjas-sekretorius.

„Iš tiesų Varėnos-Eišiškių vienmandatėje apygardoje kandidatuoja 14 kandidatų ir, akivaizdu , kad yra kaunamasi dėl patekimo į antrą turą. Ir A. Kašėta, kaip vienas iš favoritų, turi realias galimybes patekti į antrą turą, tuo tarpu A. Kašėtos dublerio atsiradimas gali suklaidinti dalį rinkėjų pildant biuletenius ir tuo būdu Seimo narys A. Kašėta gali netekti tų brangių lemiamų balsų, kurie jam suteiktų galimybę patekti į antrą turą. Tokiu būdu bandoma susidoroti su kandidatu ir pats G. Jakavonis, matyt, tikisi patekti į antrą turą ir išvengti A. Kašėtos konkurencijos antrajame ture“, - spaudos konferencijoje antradienį kalbėjo Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis.

Antrojo A.Kašėtos kandidatūrą dalyvauti rinkimuose iškėlė V. Šustausko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (LLS), tačiau sąsajas su G. Jakavoniu liberalai įžvelgia ir čia.

Remdamiesi žiniasklaidos pranešimais apie tai, kad vienas iš G. Jakavonio bendražygių Rolandas Zujevas šių metų pavasarį ketino perimti LLS vairą, liberalai daro išvadą, kad R. Zujevas galbūt susitarė su V. Šustausku, kad jo LLS Seimo rinkimuose kandidatu iškeltų dabartinio Seimo nario bendravardį ir bendrapavardį A. Kašėtą.

„Jis galėjo būti tas asmuo, per kurį galėjo įvykti tas sandėris“, - svarstė A. Kašėta.

Kaip žinoma, R. Zujevo pavardė buvo minima Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) bei Valstybės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovybės nesutarimuose su Aplinkos ministerija, mat buvęs dabartinio aplinkos ministro Artūro Paulausko patarėjas prie Kuršių marių nelegaliai pasistatydino vagonėlį. G. Jakavonis, kuris tuomet dar buvo socialliberalas, savo ruožtu užsipuolė KNNP vadovybę, o vėliau Seime paliko socialliberalų frakciją pasiprašė prieglobsčio pas valstiečius liaudininkus.

Tuomet socialliberalų lyderis, aplinkos ministras A. Paulauskas pripažino, kad tokiam G. Jakavonio apsisprendimui įtakos galėjo turėti ir tai, kad partija negynė vagonėlį prie Kuršių marių pasistačiusio buvusio partijos nario R. Zujevo.

Pats G. Jakavonis Liberalų sąjūdžio atstovų nubrėžtų sąsajų su antruoju A. Kašėta nekomentavo. Net neišgirdęs klausimo DELFI jis sakė šiuo metu viešintis Ispanijoje ir neturįs „jokio noro“ kalbėti.