Akcininkų susirinkime taip pat atšaukta bei iš naujo išrinkta valdyba, jos pirmininku išrinktas Vytautas Liubinas.

„Buvusio vadovo teiginys, kad reikia pasitraukti iš biržos tik dėl to, kad neapsimoka ir ten yra nedaug akcijų, yra truputį nelogiškas. Iš esmės „Gubernija“ yra normali įmonė ir akcijos turi normaliai kotiruotis“, – DELFI sakė naujasis bendrovės generalinis direktorius.

„Respublikos“ dienraščio leidėjui ir akcininkui Vitui Tomkui šiame akcininkų susirinkime priklausė 62,98 proc. balsų.

Kaip trečiadienį pranešė Vertybinių popierių komisija, du „Gubernijos“ akcininkai – Larisa Afanaseva ir Takhiras Sgabaevas perleido V. Tomkui savo balsavimo teises. Larisa Afanaseva valdo 11,88 proc. bendrovės akcijų, o Takhiras Shabaevas - 6,01 proc.

Buvusiam „Gubernijos“ vadovui ir iki penktadienio valdybos pirmininkui Romualdui Dunauskui bei su juo susijusiems fiziniams ir juridiniams asmenims priklauso 32,25 proc. alaus daryklos akcijų.

Balandžio 2 d. iš “Gubernijos“ generalinio direktoriaus posto pasitraukė R. Dunauskas ir Komunikacijų direktorė Violeta Dunauskienė.

Neaudituotais preliminariais duomenimis, „Gubernija“ 2006 m. patyrė 4,4 mln. litų nuostolį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją