"Namai ten sustatyti taip tankiai, kaip kokioje Brazilijoje - trūksta tik virvių su skalbiniais tarp namų. Atsivėdėjus galima nusispjauti į kaimyno balkoną", - stebėjosi Vytautas.

Anot jo, apie šiuos namus teko girdėti ir dar komiškesnių dalykų.

"Porai pasimylėjus kaimynai gretimuose butuose pradeda ploti ir šaukti "bisas" - tokia prasta ten garso izoliacija", - juokėsi vyras.

Vytauto žodžius patvirtino ir prieš keletą mėnesių viename iš dvylikos šio kvartalo namų butą nusipirkęs Adomas. "Garso izoliacijos prastumą ypač pajutau vonios kambaryje. Girdėti ne tik, kada kaimynas vandenį leidžia, bet ir ką tualete veikia", - atviravo Adomas.

Vaikinas neslėpė jau pirkdamas butą matęs visus trūkumus, bet prisipažino, kad kol kas tai jam nesudaro didelių problemų. Be to, butai čia nėra tokie brangūs, kaip kitose sostinės vietose.

"Aišku, kaip ir kiekvienas žmogus, noriu privatumo savo namuose. Užsikabinau užuolaidas, bet išėjus į balkoną per labai mažą atstumą susiduri su gretimo buto kaimynu - labai arti jie vienas kito", - kalbėjo Adomas.

Vaikinas sakė, kad prieš įrengiant butą buvo galimybė už papildomą mokestį pastorinti sienas. Tokia galimybe jis pasinaudojo svetainėje.

Ukmergės gatvėje, už prekybos centro BIG, šiuos namus stačiusios bendrovės "Mabilta" atstovas, nepanoręs duoti interviu, tvirtino jokių nusiskundimų dėl garso izoliacijos negirdėjęs.

"Tas mūras atlaiko visus triukšmo parametrus, o užstatymo tankumas atitinka visas normas", - sakė vyras. Pasak jo, šie namai atitinka statybos techninį reglamentą ir yra ne kartą tikrinti inspektorių. "Juos statėme pagal patvirtintą projektą. Klauskite projektuotojo, kodėl tokius namus suprojektavo", - aiškino "Mabilta" atstovas.

Anot jo, šioje vietoje buvo pastatyti pigesni butai, o tiems, kas nori gyventi apartamentuose, patarė juos įsigyti kitur.

Ukmergės gatvėje esančių namų projekto autorė architektė Loreta Grikinienė, išgirdusi gyventojų nusiskundimus, nenustebo. "Ten bendrabučio tipo namai. Tokį užsakymą buvau gavusi", - sakė moteris. Pasak L.Grikinienės, užstatymo tankumas tame kvartale iš tiesų didelis, bet tuo metu toks tankumas buvo leidžiamas.

Kalbėdama apie prastą garso izoliaciją, L.Grikinienė pastebėjo, kad visi namai turi vadinamuosius akustikos pasus - tai yra, nenukrypsta nuo normos.

"Aišku, sienos ten plonos. Be to, visiškai izoliuoti jų neįmanoma. O ir gyventojai ten kažkokie laukiniai - daro ką nori: gręžiasi rozetes, kur patinka, griauna sienas, stiklinasi balkonus be jokių projektinių patvirtinimų. Girdėjau, kad ten daugiausia iš provincijos suvažiavęs jaunimas gyvena", - pasakojo L.Grikinienė. Anot jos, automobilių stovėjimo vietų neišsipirkę naujakuriai stato mašinas, kaip kam patinka. "Policijai ten aukso kasyklos. Vienu metu nuolatos visiems pažeidėjams ratus blokuodavo", - prisiminė moteris.

Architektė L.Grikinienė sakė, kad anksčiau statyti namai tame rajone iš tiesų buvo prastesnės kokybės, tačiau pastatyti pastaruoju metu - geresni. Tiesa, pati visus šiuos namus projektavusi moteris prisipažino, kad pati juose gyventi nenorėtų.