Nei pats R. Vaitkus, nei Energetikos ministerija šios informacijos oficialiai nepatvirtina.

„Šiuo klausimu aš neturiu komentarų“, – DELFI sakė R. Vaitkus.

Šį penktadienį šaukiamas „Leo LT“ akcininkų susirinkimas, kurio metu žadama keisti bendrovės stebėtojų tarybą, o ši jau turėtų spręsti dėl naujos valdybos ir jos pirmininko kandidatūrų.

DELFI primena, kad R. Vaitkus ir dabartinis premjeras Andrius Kubilius yra pažįstami ne vieną dešimtį metų. Jie mokėsi tame pačiame Vilniaus universiteto fizikų kurse, maždaug dešimt metų kartu dirbo Fizikos fakultete.

A. Kubiliaus vadovautoje Vyriausybėje dabartinis RST vadovas dirbo Ūkio ministerijos viceministru, atsakingu už branduolinę energetiką.

R. Vaitkus į RST vadovo kėdę sėdo gruodžio pradžioje. Prieš tai jis ėjo UAB „IBM Lietuva" generalinio direktoriaus pareigas.

Ankstesnis „Leo LT“ valdybos pirmininkas Gintautas Mažeika iš savo pareigų pasitraukė prieš porą savaičių.

2008-ųjų gegužę sukurtą bendrovę „Leo LT“ sudaro dvi valstybei priklausančios elektros įmonės – „Lietuvos energija“ bei „Rytų skirstomieji tinklai“ – ir AB VST, priklausanti „NDX energijai“, kuri įeina į didžiausią mažmeninės prekybos tinklą „Maxima LT“ valdančią įmonių grupę.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. – bendrovė „NDX Energija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją