Liberalcentristai pirmadienį pradėjo rinkti Seimo narių parašus ragindami nepasirašyti AE įstatymo pataisų, atveriančių kelią „Leo LT" projektui, nes priimant įstatymą būta procedūrinių pažeidimų.

V.Muntianas tikina esą apie tokius renkamus parašus nieko nežinojęs ir pirmiausia apie tai išgirdęs tik iš žurnalistų.

„Nežinojau apie tuos dalykus, žinojau, kad žurnalistė man skambino ir sakė, kad kažkas kažką daro, prieš dešimt minučių paskambino A.Zuokas ir pasakė, kad kažką darys – po to, kai jau buvo viskas padaryta (įstatymas pasirašytas – DELFI)", - aiškino V.Muntianas.

A.Zuokas teigia, kad V.Muntianas sako netiesą, nes Seimo pirmininko sekretoriatas jau pirmadienio rytą buvo informuotas apie parlamentarų iniciatyvą, be to, buvo prašoma pateikti kreipimosi į Seimo vadovą tekstą.

„Seimo pirmininko sekretoriatas paprašė mūsų kreipimosi teksto šiandieną ryte ir jis jam buvo pateiktas. V.Muntianas sako netiesą. Apskritai, matyt, sužinojus apie šią Seimo narių iniciatyvą buvo paskubintas pasirašymas įstatymo ir perdavimas jo prezidentui", - DELFI pirmadienį sakė A.Zuokas.

Tuo tarpu V.Muntianas tikina, jog netiesą sako A.Zuokas ir teigia, jog nė vienas Seimo pirmininko sekretoriato darbuotojas „nei žodžiu, nei raštu nėra gavęs pranešimo apie pradėtus rinkti Seimo narių, raginančių nepasirašyti AE įstatymo pataisų, parašus“.

„Informacija, kurią skleidžia Liberalų ir centro sąjungos vadovas A. Zuokas, jog pirmadienio ryte sekretoriato darbuotojams buvo pateiktas kreipimosi į Seimo Pirmininką tekstas yra melaginga. Nei ryte, nei po pietų tokia informacija, o juo labiau kreipimosi tekstas, nebuvo pateiktas“, - teigiama Seimo pirmininko sekretoriato pirmadienį išplatintame pranešime.

Anot jo, toks Seimo vadovo akibrokštas reikalauja ir politinio įvertinimo.

„Seimo nariai tokį V.Muntiano elgesį turėtų vertinti ir kaip nepagarbą jiems. Nes tai buvo ne vienos LiCS frakcijų, bet taip pat ir kitų opozicinių frakcijų remta iniciatyva. Toks Seimo vadovo veiksmas nusipelno dar vienos interpeliacijos ir prasidėjus Seimo pavasario sesijai svarstysime tokią galimybę. Imsimės iniciatyvos apie tai kalbėti su kitomis frakcijomis Seime dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku ir šį kartą LiCS tokią interpeliaciją parems", - sakė A.Zuokas.

V.Muntianas savo ruožtu teigė dėl nepasitikėjimo nesibaiminąs, nes jei toks būtų – tai būtų tiek pat nepagrįstas, kaip ir iki šiol buvę du bandymai atstatydinti jį iš posto.

Liberalcentristai rinkdami parašus dėl galimai buvusių procedūrinių Seimo statuto pažeidimų priimant Atominės elektrinės (AE) pataisas ir ragindami Seimo pirmininką nepatvirtinti savo parašu įstatymo autentiškumo tokiu būdu bando pristabdyti įstatymo įsigaliojimą besiremdami praėjusių metų pabaigoje buvusiu precedentu.

Kilus abejonės dėl procedūrinių pažeidimų priimant Liustracijos įstatymo pataisas ir 30 parlamentarų besikreipus į Seimo pirmininką, V.Muntianas tąkart kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, tačiau pastarosios sprendimo per nustatytą terminą nesulaukęs – pasirašė minėtą įstatymą ir perdavė prezidentui.

Prezidentas, atsižvelgdamas į šias aplinkybes ir besiremdamas pažeista įstatymo priėmimo procedūrų seka, vetavo Liustracijos įstatymo pataisas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją