Ministrė „Vilniaus dienoje" paskelbtame komentare teigia, kad „delspinigių maksimali suma nuo maksimalios nepriemokos dėl visus metus taikyto per didelio 470 litų neapmokestinamojo pajamų dydžio (NPD) (864 litai) gali padidėti tik dar maždaug 70 litų.”

I. Šimonytė mano, kad pasipiktinimas kyla, nes žmonės neturėjo įgūdžių tvarkant mokesčius. „Gal žmonėms, kurių daugumą mokestinių prievolių iki šiol tvarkydavo vien buhalterijos ir kurių santykis su VMI apsiribodavo vien permokų grąžinimu, savo, kaip mokesčių mokėtojų, teisių ir pareigų žinojimas nebuvo kasdienio gyvenimo dalis, bet, manau, tai keisis – įmonėms jau seniai nekelia nuostabos nei mokesčių mokėjimo atidėjimas (išdėstymas), nei išieškojimo atsisakymas nėra kaži kokia naujiena”, - rašo ministrė.

Ministrė mano, kad žmonės už savo mokesčių mokėjimą patys buvo atsakingi labai mažai, todėl net ir grąžinamas GPM permokas kartais priimdavo ne kaip per daug sumokėto mokesčio grąžinimą, bet kaip kažkokią „dovaną iš VMI".

Primename, kad nepriemoka reikia sumokėti iki gegužės 3 d. Jeigu to nebus padaryta, tai žmogus gaus raginimą, bus pradėti skaičiuoti delspinigiai (skaičiuojami 180 dienų), tačiau aktyvių išieškojimo veiksmų imamasi tik tuo atveju, kai mokėtojas vengia bendradarbiauti, o suma yra didesnė nei ta, kurios išieškoti aktyviais veiksmais neprasminga, nes tai per brangiai kainuoja, dėsto ministrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją