Šalys taikos sutarties sąlygų nekomentuoja. Penktadienį Kauno technologijos universiteto Informacinių technologijų plėtros instituto duomenų bazėje prie šio domeno nurodoma, kad jis yra sulaikytas.

DELFI primena, kad gruodžio pabaigoje Vilniaus apygardos teismas buvo nusprendęs panaikinti domeno švyturys.lt registraciją M. Kalčinsko vardu ir įpareigojo domeną registravusį vaikiną nutraukti šio domeno naudojimą, tačiau ŠUA prašymo perleisti domeną bendrovei nepatenkino.

Teisėja buvo siūliusi abiem pusėms susitarti taikiai, tačiau jie šiuo siūlymu nepasinaudojo.

Abi šalys sprendimą apskundė.

DELFI primena, kad M. Kalčinskas pasakojo 2006 metų pabaigoje registravęs svetainę www.švyturys.lt ir paskelbęs, kad šis interneto adresas yra parduodamas.

Tuomet pašnekovas tvirtino vietoj pasiūlymo pirkti vardą sulaukęs ŠUA atstovaujančios advokatų kontoros rašto, kuriame teigiama, kad šį domeną jis turi perleisti ŠUA, nes kitaip teks sumokėti už patirtą žalą ir teisines išlaidas. „Jie padavė mane į teismą, o adresą areštavo antstoliai, – dar praėjusią vasarą pasakojo vaikinas. – Aš esu nurodęs, kad aš neketinu konkuruoti su ŠUA, jei aš atidarysiu savo svetainę, jokio alaus gaminti nesirengiu".

ŠUA atstovai DELFI anksčiau sakė, kad šį atvejį bendrovė vertina kaip bandymą neteisėtai pasipelnyti, naudojantis prekės ženklo vardu ir reputacija.

„Vaikinas specialiai įregistravo interneto svetainę švyturys.lt neketindamas vystyti jokios veiklos, o turėdamas vieną tikslą – jį parduoti mums patiems. Įregistravęs iškart mums pasiūlė ją pirkti. Mums nesutikus, paskelbė viešai, kad parduoda šį domeną, turbūt tikėdamasis, kad juo susidomės mūsų konkurentai", – pasakojo tuomet ŠUA atstovavęs Dainius Smailys.

„Registrų centro" duomenimis, įmonių, kurių pavadinime yra žodis „švyturys", yra 38, egzistuoja ir bendrovė, kurios pavadinimas yra „Švyturys".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)