Tokią šių smulkiųjų verslininkų reakciją sukėlė Seime svarstomos Alkoholio kontrolės įstatymo pataisos, kuriose siūloma drausti kioskuose ir degalinėse prekiauti alkoholiu. Antradienio Seimo posėdžio darbotvarkėje šis klausimas buvo numatytas, tačiau ryte nuspręsta jo svarstymą atidėti.

„Mes prašome lygių sąlygų, nes svarstomose įstatymo pataisose vieninteliai kioskai ir degalinės išbraukiami iš konteksto. Reiškia, visiems yra leidžiama, o mums ne. Mes esame įmonės, valstybei mokame mokesčius, esame sukūrę darbo vietas, neprašome iš valstybės jokių pašalpų, o patys išgyvename, o alus sudaro didelę prekybos pelno dalį, taigi mes nenorime žlugti", – žurnalistams antradienį sakė Vilniaus mažosios prekybos asociacijos, vienijančios kioskų savininkus, pirmininkė Ramutė Stropienė.

Jos teigimu, kioskas per metus Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos patikrinimas bent porą kartų, o visi kioskai kartu parduoda maždaug 1 proc. viso Lietuvos alaus.

„Kiosko prie Prezidentūros nėra, ten irgi šlapinasi, tai kaip į tai žiūrėti. Čia yra gryna diskriminacija. Girtavimo problema čia nesprendžiama, nes kioskas parduoda apie 1 proc. viso alaus. Tai kaip mes sprendžiame šitą problemą? Tai yra grynai noras atimti kioskams apyvartą, kad pinigėliai pereitų į kitas prekybos vietas", – dėstė ji.

„Verslas žlunga. Uždraudus parduot alkoholį būtų grynas bankrotas" , – DELFI sakė plakatą laikantis Gintaras, šiame versle dirbantis dešimtmetį. Anot vyriškio, pusę visos kiosko apyvartos sudaro alus, o iš jo verslo išlaikoma pora žmonių.

„Protestuoju prieš neteisybę. Esu 15 metų tokiam biznyje, o dabar praktiškai aš lieku be darbo, pardavėjos lieka be darbo. Be alkoholio dirbti nėra jokios prasmės, iš karto reikia užsidaryti", – DELFI sakė prie mitinguojančių prisidėjusi Žibutė.

Kioskininkai nusiteikę ryžtingai – jei Seimas priims minimas įstatymo pataisas ketinama teisybės ieškoti teismuose.

Vilniuje veikia per 400 kioskų, panašus skaičius šių prekyviečių yra Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją