Nuo savaitės pradžios didieji prekybos tinklai apie būsimą draudimą pirkėjus informuoja prekybos vietose ir per žiniasklaidos priemones. Tačiau alkoholio skyrių šturmas prognozuojamas savaitės pabaigoje.

„Prognozuojame, kad alkoholio pirkimas bus labai didelis, nes informacijos apie tai, kad bus uždrausta prekiauti alkoholiu, yra pakankamai. Todėl pirkėjas jau pasiruošė tam, kad šeštadienį jam nepavyks nusipirkti alkoholio ir, manau, kad sulauksime pirkėjų antplūdžio alkoholio skyriuose penktadienį“, – teigė „Rimi Lietuva“ atstovė Raminta Stanaitytė-Česnulienė.

Vieni prekybininkai šeštadienį žada visai uždaryti alkoholio skyrius, kiti skelbiasi kasose įrengę specialias programas.

„Einant per kasas, skanavimo aparatai neskanuos alkoholinių gėrimų, todėl jų nebus galima išsinešti iš parduotuvės.

Žmonės yra įpratę kartu su alkoholiniais gėrimais pirkti ir kai kurių maisto produktų, tad mes manome, kad „Norfos“ prekybos sistemoje rugsėjo 1 d. apyvarta galėtų sumažėti apie 20 proc.“, – skaičiavo „Norfos mažmenos“ atstovas Darius Ryliškis.

Draudimui rugsėjo 1-ąją prekiauti alkoholiu pasirengė ir Lietuvos viešbučiai bei restoranai. Apie 300 asociacijai priklausančių apgyvendinimo ir maitinimo įstaigų šeštadienį rengs specialią akciją – iškabins skelbimus ir atsiprašys svečių dėl tokio Seimo sprendimo.