Skundų pagrįstumą privalės įrodyti policija ir Visuomenės sveikatos centro specialistai.

Sprendimą dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko ribojimo konkrečioje įmonėje kaskart privalėtų priimti miesto taryba.

Tačiau sprendimo projekte nenurodyta, kokiu laiku prasižengusioms įmonėms būtų draudžiama prekiauti alkoholiu.

Prieš beveik pusmetį įsigaliojęs naujas įstatymas savivaldybėms suteikė galią nuspręsti, kur ir kada galima prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Valdžia kvietė gyventojus ir verslininkus diskutuoti.

Prekeiviai svaigalais gynėsi, kad tokia prekyba niekam žalos nedaro. Gyventojai nurodė apie trisdešimt parduotuvių ir viešojo maitinimo įstaigų, kur reikėtų riboti prekybos alkoholiu laiką.

Didžiausia problema jie įvardijo daugiabučiuose namuose įsikūrusias, visą parą dirbančias parduotuves. Esą jų klientai geria po gyventojų langais, triukšmauja, pridergia teritoriją.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimantas Armonas teigė, kad savivaldybės administracija kreipėsi į policiją ir Visuomenės sveikatos centrą. Šių institucijų atstovai patikrino visas gyventojų nurodytas problemiškas prekybos alkoholiu vietas. Tačiau pažeidimai nustatyti tik devyniose iš jų.

Sprendimo projektas dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko dar bus svarstomas Ugdymo ir jaunimo bei Miesto ūkio komitetuose.

Jų atstovai turėtų tarti žodį dėl prekybos alkoholiniais gėrimais greta švietimo įstaigų ir daugiabučiuose namuose įrengtose parduotuvėse.

Pakoreguotas sprendimo projektas miesto tarybą turėtų pasiekti birželį.