„Mes tik norim, kad žmonės būtų pripažinti žmonėmis. Vis dėlto mes žmonės ir norim dirbti normaliomis sąlygomis. Pagrindinė problema, kad prieš šešerius metus pasirašinėdami kolektyvines sutartis įrašėm punktą, kad administracija savo nuožiūra gali sudarinėti darbo grafikus. Tačiau tokia rimta problema pirmą kartą kyla dabar. Tiesiog žmonėms nesuteikiama teisė pasirinkti kaip dirbti jiems būtų patogiau“, - sakė profesinės sąjungos komiteto pirmininkas Raimondas Tamošauskas.

Anot R. Tamošausko keliami reikalavimai neatitinka tikrovės, o kartais yra net ir juokingi.

„Gamykla yra miesto centre. Šalia jos yra keletas valgyklų, tačiau žmonėms draudžiama išeiti iš įmonės teritorijos, kad jie ten galėtų pavalgyti normalų maistą. Mums kaip sprendimą pasiūlė užsisakyti išvežiojamą maistą. Davė picų ir visų panašių valgių kainoraščius ir liepė užsisakyti. Sako užsisakykit ir valgykit.“, - kalbėjo R. Tamošauskas.

Tuo metu "Švyturio" alaus daryklos, gamybos vadovė Džuljeta Armonienė tikino, jog vadovai apie rengimą mitingą informuoti nebuvo, o argumentai dėl negalėjimo normaliai maitintis yra nepagrįsti.

„Net nežinau kas šį piketą organizavo. Nieks mūsų neinformavo. Kadangi žmonės dirba 8 val. yra suteikta galimybė papietauti darbo vietoje. Yra virtuvėlės su mikrobanginėmis, šaldytuvai, viryklėmis. Tikrai suteiktos visos sąlygos.“ – kalbėjo D. Armonienė.

Nesankcionuotame pikete Klaipėdoje šalia „Švyturio“ gamyklos dalyvavo 9 žmonės, tačiau visi jie vieningai patikino jog jei alaus darykla ir po rengiamo piketo nesiims spręsti darbuotojų problemų, bus rengiamas oficialus mitingas.