Tačiau kritikai teigia, kad maisto trūkumas atsirado dėl prieš ketverius metus nustatytų kainų. Dėl jų parduotuvės dirbo nuostolingai.

Dauguma privačių prekybos centrų sustabdė jautienos, pieno ir cukraus pardavimą po to, kai viena parduotuvė buvo laikinai uždaryta dėl per didelės mėsos kainos.

Vyriausybė jau konfiskavo prekes, kurios, anot jos, didina kainas. Produktai buvo parduoti vyriausybės valdomose parduotuvėse, kurios mažesne kaina prekes parduoda neturtinguose rajonuose.

Prezidentas teigė, kad jis laukia „mažiausios priežasties“, leisiančios perimti privačias parduotuves, kurios manipuliuoja kainomis.

„Jeigu jie ir toliau nepaisys žmonių interesų, konstitucijos ir įstatymų, aš nusavinsiu jų saugyklas, jų parduotuves. Aš nacionalizuosiu prekybos centrus“, - perspėjo jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją