Nenori skristi per Pakistaną

Kaip DELFI sakė viena šiuo metu Bankoke esančių poilsiautojų, šeštadienį apie 12.30 val. į Vilnių turintys parskristi lietuviai dar nežino tikslaus skrydžio laiko. Jos teigimu, poilsiautojai nebenori grįžti namo per Pakistaną.

"Mes bandome susitarti su "flyLAL", kad skrydis būtų vykdomas per Dubajų, kaip ir buvo numatyta, kai pirkome kelionę. Mes per CNN kasdien matome, kad Pakistane nuolat vyksta išpuoliai, kitos valstybės nerekomenduoja skristi per šią šalį", - DELFI sakė poilsiautoja.

Vėliau ji pranešė, kad keleiviai yra "TezTour" informuoti, kad marštutas keičiamas nebus, ir skrydis bus vykdomas per Pakistaną. O tie, kad norės ir turės pinigų, skris per Helsinkį.

"Tačiau dauguma nebeturi pinigų, nes žmogui reikia apie 1000 eurų", - nuogąstavo ji.

"Nenorėdami rizikuoti savo gyvybe ir sveikata, prašome nukreipti lėktuvą per Dubajų", - rašė pareiškime "Tez Tour" keleiviai. Jie taip pat primena skrydžio Vilnius - Bankokas metu įvykusį incidentą, kai per sustojimą Islamabade į lėktuvą pataikė "ugnies smūgis".

"flyLAL Group Services" komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė šeštadienį naujienų agentūrai ELTA sakė, kad patenkinti keleivių pageidavimą nėra paprasta.

"Netgi turint gerus ketinimus tai padaryti nėra lengva. Su vienu nusileidimu per Dubajų kelionės įvykdyti neįmanoma. Be to, ne Europos Sąjungos (ES) šalyse neturime laisvos oro erdvės, reikia gauti kiekvienos šalies institucijų atskirus leidimus skrydžiams vykdyti", - sakė G. Rimkuvienė.

Sutrukdė techninis nesklandumas

Kaip DELFI penktadienį sakė „flyLAL Group Services" komunikacijos vadovė Gintarė Rimkuvienė, lėktuvas „Boeing 757-200" iš Vilniaus į Tailando sostinę Bankoką turėjo išskristi ketvirtadienį pusė dvyliktos vakaro. Skrydis atidėtas gavus signalą apie galimą techninį nesklandumą.

„Specialistai skubiai atliko apžiūrą ir konstatavo komponento gedimą, nesklandumas netrukus bus pašalintas. Planuojama, kad lėktuvas išskris penktadienį apie 23 val. Lėktuvu turi skristi 235 keleiviai, tiek pat žmonių turi buti parskraidinta iš Bankoko“, - DELFI sakė G. Rimkuvienė.

Minėtas lėktuvas turėjo į Tailandą nugabenti naujus poilsiautojus ir atgal parskraidinti jau atostogas baigusius. Pasak G. Rimkuvienės, visi keleiviai informuoti apie nenumatytą situaciją ir apgyvendinti viešbučiuose.

Vilnietis: informacijos niekas neteikia

Vilnietis Deividas DELFI pasakojo, kad penktadienį iš Tailando į Lietuvą turėjo skristi jo tėvai. Tačiau paskambinę sūnui jie pranešė apie parai atidėtą skrydį. Tėvai tepaaiškinę žiną, kad lėktuvas iš Vilniaus nepakilo dėl blogo oro. Tačiau Deividas tėvams aiškino, kad pastarųjų dienų pavasariškas oras skrydžiams netrukdo.

Deividas pasakoja tuoj paskambinęs „flyLAL Charters“ bendruoju numeriu. Kai pagaliau pavyko susisiekti su darbuotoju, šis esą pirmiausia nustebo, iš kur Deividas gavo jo numerį. Atsiliepęs vyras esą teiravosi, kodėl jam rūpi kelionė į Tailandą.

Anot Deivido, galiausiai darbuotojas pareiškė negalįs suteikti informacijos. „Klausiau, kas man gali suteikti informacijos. Patarta kalbėti su atstovu spaudai, tačiau jo numerio nedavė“, - aiškino vilnietis.

„Pirmyn skrido su žaibu, atgal net grįžt negali, tai kas čia per kelionė. Pikta, kad viską slepia“, - kalbėjo dėl tėvų sunerimęs pašnekovas.

DELFI primena, kad vasario 21 dieną iš Vilniaus į Tailando sostinę Bankoką poilsiautojus skraidinęs lėktuvas netikėtai buvo užlaikytas Pakistano sostinėje Islamabade. Šio miesto oro uoste lėktuvas turėjo pasipildyti degalų atsargas, tačiau leidžiantis į jį trenkė žaibas, todėl stabtelėjimas užtruko ilgiau nei planuota. Islamabade nuo 5 val. ryto Lietuvos laiku užstrigę lietuviai tuomet piktinosi, kad dešimt valandų laukė oro uoste ir ilgai buvo nežinioje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją