Taip pat buvo nuspręsta, kad kanalas skleidžia dezinformaciją.

Tačiau, pasak N.Maliukevičiaus, ši televizija ir toliau bus matoma per palydovą, taip pat ji pasieks stipresnes antenas turinčius Lietuvos gyventojus.

Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos, vienijančios apie 50 įmonių, direktorius Juozas Jurelionis DELFI sakė, kad komisijos sprendimą asociacija vykdys, tačiau teigia manąs, kad tai „truputį kova su vėjo malūnais“, nes Latvijoje, Estijoje ji bus matoma.

„Aš manyčiau, jeigu mes bijome, kad ji (Baltarusijos televizija – DELFI) paveiks mūsų žmones, tai reiškia mes uždraudimu pripažįstame, kad ji veikia, reikia diskutuoti apie tai. Kas tą televiziją norės žiūrėti, tas iš palydovo ją žiūrės kitomis priemonėmis“, - aiškino J.Jurelionis.

Sprendimas bus paskelbtas ketvirtadienį, o įsigalioti turėtų po savaitės jį paskelbus „Valstybės žiniose“.

DELFI primena, kad šeštadienį savo reportaže valstybinė Baltarusijos televizija kaltino Lietuvos užsienio reikalų ministrą Antaną Valionį, mūsų šalies ambasadą ir Europos Sąjungos užsienio politikos vadovą Javierą Solaną aktyviai prisidėjus prie protesto mitingų Minske organizavimo.

Tuo tarpu, Lietuvos užsienio reikalų ministras pirmadienį teigė „nepolemizuosiąs“ su Baltarusijos televizijos kanalu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją