2006 m. rugpjūčio 22 d. „VRS grupė“ užsakė UAB „Bilietai LT“ pagaminti 35000 vienetų vokų su „Sobieski” degtinės reklama. Šiuose vokuose buvo išduodami „Bilietai LT“ platinami bilietai.

Teismas nurodė, kad žodis „vokas“ yra vartojamas ne tik kaip popierinis maišelis laiškui, bet yra suprantamas ir kaip apvalkalas, užvalkalas, aptaisymas, į kurį gali būti dedama tam tikra informacija. Įstatyme nenumatyta, kad alkoholio reklama draudžiama tik ant pašto siuntoms skirtų vokų.

Kaip matyti iš reklamos sutarties turinio, „VRS grupės“ užsakytų vokų su „Sobieski” degtinės reklama tikslas yra skleisti informaciją apie šį alkoholinį gėrimą ir skatinti šį gėrimą pirkti, todėl bendrovė nubausta pagrįstai.

Įstatymas už tokį pažeidimą numato baudą nuo 1000 iki 10000 litų. Tarnyba skyrė UAB „VRS grupė“ baudos vidurkį – 5500 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją