Antradienį Seimo sekretoriate ji įregistravo Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, kurioje alkoholio reklamos draudimas negalioja per televiziją transliuojamoms ar retransliuojamoms sporto varžyboms, kuriose matyti aikštelę juosiantys reklaminiai alkoholio bendrovių stendai.

Dėl šių pataisų turės apsispręsti Seimas.

„Mūsų tikslas yra, kad dienos metu nebūtų transliuojama alkoholio reklama, nukreipta į jaunus žmones", – DELFI motyvus aiškino B. Vėsaitė.

Nuo sausio įsigaliojančiose pataisose numatyta, kad TV ir radijo programose alkoholio negalima reklamuoti 6-23 valandomis. Šiuo metu galiojančiame įstatyme reklamos draudimas yra gerokai švelnesnis – reklamuoti draudžiama tik stipresnį nei 22 proc. alkoholį, o ir reklamos draudimas galiojo nuo 15 val. darbo dienomis ir nuo 8 val. savaitgaliais.

Vyriausybė nepritaria Seimo priimtoms pataisoms ir ragina taip griežtai neriboti silpno alkoholio reklamos. Šiuo metu Seime yra pasipylę gausybė skirtingų siūlymų švelninti jau priimtas pataisas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją