„Nesėdėsiu su nusikaltėliais, skleidžiančiais rasistinę ideologiją, vienoje studijoje ir manau, kad tokiems žmonėms negalima suteikti viešosios erdvės“, - savo apsisprendimą palikti studiją paaiškino A.Vinokuras.

Laidos vedėjas Audrys Antanaitis tvirtino norėjęs klausytojams parodyti radikalo pavyzdį.

„M.Murza nėra uždarytas, o jo partija – nėra uždrausta. Klausytojai turi istorinę atmintį ir gali patys įvertinti radikalo kalbas“, - sakė A.Antanaitis DELFI.

Jis pridūrė, kad jo laidose tabu nėra, o veikia tik argumentai. Vis dėlto žurnalistas pripažino, kad leisti radikalams eteryje skelbti savo mintis – rizikinga.

Lapkričio 10 d. Šiaulių miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje žydų diskriminacijos kurstymu bei trukdymu žydų bendruomenės nariams atlikti religines apeigas kaltintas pagarsėjęs Šiaulių politikas Mindaugas Murza bei šeši jo bendražygiai.

Baudžiamoji byla pradėta po to, kai 2003 metų kūčių vakarą Šiaulių centre žydų religinės bendruomenės atstovai uždegė didžiąją menorą. Į ceremoniją buvo susirinkę ir miesto nacionalistai, kurie religines apeigas pasitiko įžeidžiančiais plakatais ir šūkiais.

Tai ne pirmas kartas, kai M.Murza ir jo bendraminčiai dėl savo noefašistinės laikysenos pateko į teisėtvarkos akiratį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją