Į 31-erių Nedimą Yasarą nusitaikyta pirmadienio vakarą Kopenhagoje, kai šis išėjo iš knygos išleidimui skirto renginio. Policijos teigimu, šaulys iš nusikaltimo vietos pabėgo.

N. Yasaras buvo nugabentas į ligoninę, kur antradienį mirė nuo sužeidimų. Jo prisiminimai „Roots: A Gangster's Way Out“ buvo išleisti taip pat antradienį.

Praėjusiais metais N. Yasaras buvo pranešęs tapęs pasikėsinimo auka.

Apie pirmadienio incidentą praneštą kiek po 19.30 vietos laiku. Juodais drabužiais vilkintis įtariamasis paleido „mažiausiai du šūvius“ į N. Yasarą, teigiama Kopenhagos policijos departamento pranešime.

Šiuo metu vyksta tyrimas, policija „ieško liudytojų“, galinčių plačiau nušviesti įvykį, sakoma pranešime.

N. Yasaras gimė Turkijoje, o į Daniją atvyko būdamas ketverių. Jis vadovavo Kopenhagos nusikalstamai grupuotei „Los Guerreros“. Ši pagarsėjusi gauja, pasak policijos, siejama su prekyba narkotikais.

Kaip pranešė Danijos naujienų agentūra „Ritzau“, sužinojęs, kad taps tėvu, N. Yasaras 2012-aisiais paliko grupuotę ir prisijungė prie specialios buvusiems nusikaltėliams skirtos programos.

Nedimas Yasaras

Jis tapo jaunų žmonių mentoriumi ir išgarsėjo savo laida vietinėje radijo stotyje „Radio24syv“.

Antradienį po žinios apie N. Yasaro mirtį radijo stotis „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje prie „Radio24syv“ pastato matyti pusiau nuleista Danijos vėliava, skirta N. Yasarui pagerbti, su prierašu: „Ilsėkis ramybėje, Nedimai Yasarai, ačiū tau už viską“.

N. Yasaro prisiminimus „Roots: A Gangster's Way Out“ parašė Marie-Louise Toksvig. Knygoje pasakojamas N. Yasaro nueitas kelias, kai jis pasitraukė iš nusikaltėlių pogrindžio.

Danijos teisingumo ministras Sørenas Pape Poulsenas antradienį N. Yasaro žūtį apibūdino kaip „liūdną ir be galo beprasmę“.

„Kartą buvau susitikęs su Nadimu. Mačiau, kad šis žmogus visa savo širdimi siekė susikurti naują gyvenimą ir padėti pasikeisti kitiems. Skiriu savo mintis ir užuojautą jo draugams ir šeimai“, – „Twitter“ rašė S. P. Poulsenas.

Danija pastaraisiais metais išgyvena su kriminalinėmis grupuotėmis susijusių susišaudymų išaugimą. Policijos teigimu, praėjusiais metais sulaukta rekordinio kiekio pranešimų apie susišaudymus.