Nužudytas palestinietis

Palestiniečiai Jeruzalės Šuafato priemiestyje sakė „Reuters“ matę, kaip antradienio naktį paauglys buvo jėga įstumtas į automobilį netoli prekyvietės.

Kaip pranešama, paauglys yra 16-metis Mohammedas Abu Khudairas.

Izraelio policijos atstovo Micky Rosenfeldo teigimu, pareigūnai apie "įstumtą į automobilį ir tariamai pagrobtą" jaunuolį buvo informuoti. Tuomet pradėjo paiešką, užblokavo kelius.

Kiek vėliau„policininkai aptiko kūną miške Jeruzalėje ir siekė nustatyti, ar tai susiję su dingusiu jaunuoliu“, sakė M. Rosenfeldas.

Palestinos prezidento Mahmoudo Abbaso judėjimo „Fatah“ pareigūnas sakė „Reuters“, jog dingusio paauglio šeima atpažino rastą kūną.

Izraelio vyriausybei tenka atsakomybė už žydų terorizmą, pagrobimus ir žudymą okupuotoje Jeruzalėje“, - pabrėžė pareigūnas.

Izraelio saugumo šaltinis, nepanoręs atskleisti tapatybės, teigė, kad Izraelis įtaria, jog jaunuolis buvo pagrobtas ir nužudytas siekiant atkeršyti už trijų izraeliečių paauglių nužudymą, kurių kūnai buvo rasti pirmadienį, praėjus beveik trims savaitėms nuo pagrobimo okupuotame Vakarų krante.

Be kita ko, pranešama, kad šimtai jaunuolių užblokavo Jeruzalės bėgių kelią ir apmėtė akmenimis Izraelio saugumo pajėgas, kurios atsakė guminėmis kulkomis. Pranešimų apie rimtus sužalojimus nepateikiama.

Keršydami sugriovė įtariamojo palestiniečio namą

Keršydama už balandį nušautą policijos pareigūną, Izraelio kariuomenė netoli Hebrono miesto Vakarų Krante sugriovė įtariamo palestiniečio Ziado Awado namą, skelbia „Reuters“.

Kariuomenės pulkininkas leitenantas Peteris Lerneris tikino, kad sugriautas namas bus pamoka kitiems nusikaltėliams.

Nugriovimas pasitarnaus kaip atgrasymo priemonė ir pasiųs stiprų signalą teroristams bei jų bendrininkams, kad nusikalstami veiksmai susilauks griežtų pasekmių“, - kalbėjo pulkininkas.

Pirmadienį Izraelio aukštasis teismas atmetė šalies žmogaus teisių gynimo grupės apeliaciją dėl kariuomenės sprendimo nugriauti namą. Palestiniečių kovotojų gyvenamųjų vietų naikinimas yra įprasta Izraelio kariuomenės praktika jau kelis dešimtmečius. Trumpam ji buvo sustabdyta 2005 m., nes iššaukdavo dar agresyvesnę palestiniečių reakciją.

Jie atvyko ankstų rytą, o namą baigė griauti 7 valandą (vietos laiku, - ELTA). Maniau, kad jie nugriaus tik brolio namą, tačiau dabar sunaikinta viskas ir mes neturi kur eiti“, - spaudai sakė įtariamojo brolis Mohammedas Awadas, kartu su 15 kitų šeimos narių gyvenęs tame pačiame pastate kaip ir Z. Awadas.

HaMoked Centre“ žmogaus teisių gynimo centro aktyvistai teigia, kad namo nugriovimas pažeidžia ne tik tarptautines normas, bet ir Izraelio įstatymus, nes "joks žmogus negali būti baudžiamas už kito padarytus nusikaltimus".

Didžiausią žalą patyrė nugriauto namo gyventojai, o ne įtariamasis“, - rašoma centro išleistame pranešime.

Izraelio premjeras smerkia „niekingą“ paauglio nužudymą

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu trečiadienį pasmerkė „niekingą“ palestiniečių paauglio nužudymą kelios valandos po jo pagrobimo iš rajono aneksuotoje Rytų Jeruzalėje.

„Premjeras Netanyahu paprašė tyrimą atliekančių pareigūnų kaip įmanoma greičiau išsiaiškinti, kas stovi už šios niekingos jaunuolio žmogžudystės ir koks yra šio incidento kontekstas“, – sakoma jo atstovų pareiškime.

Premjeras paragino visas šalis neimti teisingumo į savo rankas – didėjant nuogąstavimams, jog ta žmogžudystė buvo kerštas už tai, kad palestiniečių kovotojai nužudė tris izraeliečių paauglius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (280)