Marokiečių kraujo turinti Belgijos pilietė, kalbanti flamandų kalba, gyveno Sirijos Rakos mieste, kurį „Islamo valstybė“ laiko savo tvirtove.

Jos asmeninį kompiuterį konfiskavo „Islamo valstybės“ teritorijoje veikianti pasipriešinimo organizacija „Ahrar al-Furat“.

Nors sučiupti teroristai instinktyviai meluoja apie savo veiklą Artimuosiuose Rytuose, kietajame kompiuterio diske buvo neginčijamų įrodymų apie jo savininkės kasdienį gyvenimą.

Be to, kad naudojo internetą savo seksualiniams ryšiams su vienu teroristu planuoti, ji sekdavo futbolo klubo „Ajax“ rezultataus Nyderlanduose, žiūrėdavo „Pirates of the Caribbean“ („Karibų jūros piratus“) ir ieškodavo informacijos apie karą Afganistane.

Ji žiūrėdavo vaizdo įrašus, kaip amerikiečių karo laivai Afganistane sprogdina Talibano kovotojus – analitikai mano, kad tai buvo bandymas įtvirtini savo radikalumą.

Be to, jos kompiuteryje rastas milžiniškas kiekis pornografijos.

Kietojo disko turinį gavo ir svetainė „The Daily Beast“, kuri taip pat aptiko jame daugybę vaizdo įrašų su džihadistų dvasininkais.

Mergina naudojosi internetu, kad palaikytų ryšį su Belgijoje likusiais islamistų ekstremistais, ir per socialinį tinklą „Facebook“ siųsdavo žinutes savo draugėms.

Karaliaus koledžo Londone doktorantė ir Londono tyrimų centro RUSI asocijuotoji narė Elizabeth Pearson „The Daily Beast“ sakė: „Mes žinome, kad nėra jokio pagrindo manyti, kad moterys būna mažiau ideologiškai įsipareigojusios „Islamo valstybei“, negu vyrai. Tiek vyrai, tiek moterys turi įvairiausių priežasčių jungtis prie „Islamo valstybės“.

Nešiojamame kompiuteryje taip pat buvo žaidimų ir programėlių, įskaitant programą „I AM T-Pain“, kuri vartotojo balsą pakeičia taip, kad jis taptų panašus į reperio.

Prieš tai, kai Rakoje buvo sučiupta gyva, džihadisto nuotaka jau buvo pradėjusi abejoti savo ateitimi su „Islamo valstybe“ ir planavo pabėgimą.

Internete ji ieškojo informacijos apie karinę sukilėlių grupuotę „People`s Protection Units“ (YPG) ir paieškų laukelyje buvo įvedusi tokias frazes kaip „Ką YPG daro su „Islamo valstybės“ teroristais“ ir „Norėčiau palikti „Islamo valstybę“.