Žvejybos laivas "Pacific Princess" iš Amerikos Samoa tuos žvejus išgelbėjo beveik 700 km nuo jų gimtosios salos, pranešė Australijos nacionalinis transliuotojas "Australian Broadcasting Corporation".

"Pacific Princess" kapitonas Alfredas Canepa sakė, kad vyrus rado savo radiolokatoriaus ekrane pastebėjęs kažką, kas atrodė kaip nedidelis paukščių būrelis.

"Laimei, pasukau ta kryptimi patikrinti, ir mes suradome tą laivelį bei du vyrus, dreifuojančius jūroje, pasiklydusius", - sakė jis.

Pasak A.Canepos, vyrams žvejojant sugedo variklis, todėl jų laivas buvo nuneštas į atvirą vandenyną. Per tą mėnesį žvejai gyveno pusbadžiu ir bent kiek ilgesnio laiko atviroje jūroje jau nebebūtų išgyvenę.

"Tai pragariškas išmėginimas, patikėkit manim", - sakė juos išgelbėjęs kapitonas.

"Kai tik jie buvo įkelti į laivą, iškart daviau jiems vandens ... Buvo sausros metas; jie daug lietaus negaudavo ... ir pradėjo gerti sūrų vandenį, o tai - mirtina, - pasakojo A.Canepa. - Taip darydami jie nebūtų ištvėrė dar trijų dienų."

Nelaimėliai buvo nuplukdyti į Saliamono Salas, kur organizuojamas jų grąžinimas į Kiribatį.

Istorijos apie stulbinamą išgyvenimą Ramiojo vandenyno platybėse nėra labai retas dalykas.

2006 metais trys meksikiečiai buvo rasti dreifuojantys vandenyno viduryje savo sugedusiame laive, kuris buvo prieš devynis mėnesius išplaukęs į ryklių žvejybos ekspediciją.

1992-aisiais du žvejai, taip pat iš Kiribačio, vandenyne dreifavo 177 dienas, kol pasiekė Samoa krantą.