Tačiau tikslus laikas priklauso nuo keleto veiksnių, įskaitant Vakarų ginklų siuntas, kurios yra labai svarbios Ukrainos pastangoms apsiginti nuo Rusijos užpuolikų, sekmadienį paskelbtuose komentaruose V. Skibickis sakė Vokietijos žiniasklaidos grupei „Funke Media Group“.

Praėjus daugiau nei metams nuo tada, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į kaimyninę Ukrainą, V. Skibickis pakartojo Kyjivo deklaruotą tikslą išlaisvinti visą Ukrainos teritoriją, įskaitant 2014 metais Maskvos aneksuotą Krymo pusiasalį.

„Mes sustosime tik tada, kai susigrąžinsime savo šalį į 1991 metais [tarptautiniu mastu pripažintas] sienas, – sakė jis. – Tai mūsų žinia Rusijai ir tarptautinei bendruomenei“.

Toliau V. Skibickis išdėstė, kaip Kyjivas planuoja pasiekti savo „strateginius karinius tikslus“.
„Mes stengiamės įvaryti pleištą į Rusijos frontą pietuose – tarp Krymo ir Rusijos žemyninės dalies, – sakė karinės žvalgybos pareigūnas. – Gali būti, kad taip pat sunaikinsime ginklų sandėlius ir karinę techniką Rusijos teritorijoje, pavyzdžiui, aplink Belgorodo miestą, iš kurio vykdomos atakos prieš Ukrainą. Tai kelia grėsmę, pavyzdžiui, Charkivo miestui“.

Rusija savo plataus masto invaziją į Ukrainą pradėjo 2022 metų vasario 24 dieną. Patvirtintais duomenimis, iki šiol žuvo mažiausiai 8 000 civilių gyventojų, o daugiau kaip 13 000 buvo sužeista.
Šiuo metu Rusijos pajėgos kontroliuoja apie 20 proc. Ukrainos teritorijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją