Roko dainininkų Stingo ir Bruce'o Springsteeno pasirodymai buvo pagrindiniai akcentai penktadienio vakarą surengtame labdaringame televizijos koncertų maratone "Hurricane Sandy: Coming Together", per kurį buvo renkamos aukos nukentėjusiems per superaudrą "Sandy".

Stingas, kuris buvo vienintelis ne amerikietis šiame projekte, atliko savo grupės "The Police" hito "Message in a Bottle" akustinę versiją, o B.Springsteenas ir grupė "E Street Band" užbaigė koncertą daina "Land of Hope & Dreams".

Popmuzikos žvaigždė Christina Aguilera paskelbė renginio pradžią jaudinančiu kreipimusi į nukentėjusiuosius Staten Ailende Niujorke.

"Aš gimiau Staten Ailende. Prieš keturias dienas uraganas "Sandy" praslinko ir nuniokojo šią salą, taip pat didelę dalį Rytų pakrantės, - sakė ji. - Šį vakarą susirinkome kartu pasakyti kiekvienam kenčiančiam žmogui, kad esame čia dėl jūsų. Padarysime viską, ką galime, kad padėtume. Nė vieno nepaliksime užmiršto, nes svarbus kiekvienas iš jūsų."

Tuomet Ch.Aguilera sudainavo įkvepiančią savo baladę "Beautiful".

Valandą trukusiame televizijos maratone, per kurį taip pat buvo rodomi audros siautėjimo ir jos padarinių vaizdai, nukentėjusiems žmonėms taip pat užuojautą reiškė ir drąsino atlikėjai Mary J.Blige, "Aerosmith", Billy Joelis ir Jonas Bon Jovi . Pastarasis taip pat rodė per savo kelionę į gimtąjį Naująjį Džersį nufilmuotus audros padarinių vaizdus.

Rokeris J.Bon Jovi parskrido iš Londono dalyvauti televizijos koncerte, kai jo organizatorius Mattas Laueris paskambino dainininkui ir paprašė pagalbos.

Tuo tarpu komikas Jimmy Fallonas kartu su B.Springsteenu, grupės "Aerosmith" lyderiu Stevenu Tyleriu ir B.Joeliu sudainavo hitą "The Drifters' Under The Boardwalk", kurį ši improvizuota supergrupė skyrė smarkiai nuo "Sandy" nukentėjusios Naujojo Džersio pakrantės aukų atminimui.

Beje, daugelyje nuo audros nukentėjusių vietų penktadienio vakarą dar nebuvo įjungta elektra, todėl vietos gyventojai negalėjo žiūrėti jų garbei surengto labdaringo koncerto.

Iš šio projekto dalyvių, kurie nėra muzikantai, paminėtini aktorė ir komikė Tina Fey, aktoriai Kevinas Baconas, Whoopi Goldberg ir Danny DeVito. Pastarasis kvietė pagerbti kovojančius su "Sandy" padariniais jo gimtajame Asbery Parko mieste Naujajame Džersyje.

"Ši katastrofa paveikė kiekvieną mūsų planetoje. Visas pasaulis stebi, visas pasaulis rūpinasi", - sakė D.DeVito.

Žiūrovai buvo raginami telefono skambučiais aukoti pinigus Amerikos Raudonajam Kryžiui, pagrindinei pagalbą nukentėjusiems nuo audros koordinuojančiai humanitarinei organizacijai.