Žurnalisto teigimu, Lenkijos valdžia leido įvažiuoti visiems baikeriams, išskyrus klubo „Naktiniai vilkai“ dalyvius.

„Vakar į Lenkijos Branevo miestą iš tiesų įvažiavo motociklų kolona iš Kaliningrado. Keli baikeriai jau Lenkijoje pasakė, kad jie iš tiesų iš „Naktinių vilkų“, – parašė žurnalistas tinklalapyje „Facebook“.

J. Klimakinas pabrėžė, kad „Naktinių vilkų“ lyderis Aleksandras Zaldostanovas, pravarde Chirurgas, pareiškė, kad „nepaisant Lenkijos nesutikimo priimti jų, kaip organizuotos grupės, jo vilkai pravažiuos į ES po vieną per įvarius pasienio įvažiavimus“.

Pagal planą jie turėtų pradėti įvažiuoti į Lenkiją pirmadienį, balandžio 27 d. Variantų patekti į ES daug.

„Lenkijos URM negali žinoti visų klubo „Naktiniai vilkai“ narių. O ir savanorius motooperacijai gali rinkti paskutinę akimirką. Pasieniuose dėl A. Zaldostanovo negali neįleisti visų baikerių. Galiausiai kai kurie klubo nariai gali atskristi lėktuvu ir jau vietoje išsinuomoti motociklus. Arba įvažiuoti per kitas šalis, o paskui susitikti sutartoje vietoje“, – pranešė ukrainiečių žurnalistas, dirbantis laidų vedėju Lenkijos televizijoje.

Šeštadienį du rusų motociklininkai atvyko į Lenkijos pasienio Slavatyčių perėjos punktą Liublino vaivadijoje.

Neatmetama galimybė, jog jie priklauso rusų „Naktinių vilkų“ grupei, pranešė lenkų radijas RMF FM.

Jie abu turi Šengeno vizas, tačiau Rusijos Federacijos piliečiai bus stebimi lenkų policininkų, o pervažiavę sieną turės vykti iki Liublino, po to – iki Krokuvos.

„Naktiniai vilkai“ šeštadienį lankėsi Katynėje.

Lenkų televizija „TVP Info“ pranešė, jog grupėje, kuri iš Katynės pasuko Lenkijos link, yra 14 motociklininkų, kuriuos lydi du automobiliai.

Dalis jų vyksta su vaikais. Lenkijos sieną jie ruošėsi kirsti pirmadienį.

Paklausti, kaip žada pervažiuoti Lenkijos sieną, jie atsakė, jog pasiskirstys grupėmis ir bandys į Lenkijos teritoriją įvažiuoti pavieniai ir ne tik per Bresto, bet ir per kitas perėjas.

Nelauktai „Naktiniams vilkams“ į pagalbą žada ateiti lenkų „Katynės reido“ motociklininkai, kurie kasmet vyksta į Smolenską ir Katynę pagerbti Smolenske aviacijos katastrofoje žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio ir jo žmonos bei su jais skridusių žmonių, o taip pat sušaudytų Katynėje lenkų karininkų atminimą. Jie baiminasi, kad ateinančiais metais gali susilaukti panašaus atsako iš Rusijos.

Kaip informuoja „Wirtualna Polska“, „Katynės reido“ vadovas Viktoras Vengžinas šeštadienį pranešė, kad balandžio 27 d. 9 val. ryto lenkų motociklininkai atvyks į Lenkijos Terespolio pasienio punktą.

„Jeigu pasieniečiai neįsileis į Lenkiją rusų motociklininkų, važiuosime per Lenkiją jų nužymėtu maršrutu ir jų vardu uždegsime žvakutes“, – sakoma pareiškime.

Kaip buvo pranešama, baikeriai iš klubo „Naktiniai vilkai“ išvyko į kelionę maršrutu Maskva–Berlynas, nepaisant to, kad Lenkijos ir Čekijos valdžia uždraudė jiems važiuoti per jų teritoriją.

Rusų nacionalistų motociklininkų grupė šeštadienį pradėjo savo žygį Raudonosios armijos pergalei prieš nacių Vokietiją paminėti, nors Lenkija ir paskelbė neįsileisianti jų į savo šalį.

Apie 20 baikerių, tarp kurių yra ir ultarnacionalistinio rusų baikerių klubo „Naktiniai Vilkai“ (Nočnyje volki) narių, šeštadienį išvažiavo iš Maskvos.

Jų maršrutas numatytas per Baltarusiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Austriją, baigsis gegužės 9 dieną Berlyne.

Agresyvų Rusijos prezidento Vladimiro Putino palaikomų „Naktinių Vilkų“ nacionalizmą smerkianti Lenkija penktadienį paskelbė, kad rusų baikeriams nebus leista įvažiuoti į šalį.

Vokietija neįsileis Rusijos baikerių

Vokietija atšaukė anksčiau kai kuriems Rusijos baikerių klubo „Naktiniai vilkai“ nariams išduotas vizas ir sako neleisianti jiems įvažiuoti į šalį, praneša TASS remdamasi Vokietijos laikraščiu „Die Welt“.

Šaltinis vyriausybėje atskleidė Vokietijos laikraščiui, kad „Naktinių vilkų“ baikerių klubo vadams nebus leista kirsti sienos, nes „prašymuose išduoti vizas buvo nurodyta klaidinga informacija“.

Vokietijos užsienio reikalų ir vidaus reikalų ministerijos anksčiau išplatino bendrą pranešimą, kuriame teigiama, kad Rusijos baikerių pasirodymas Vokietijoje gali sukelti grėsmę viešajai tvarkai ir saugumui.

„Pasiliekame sau teisę imtis visų reikiamų žingsnių užtikrinti saugumą – įskaitant draudimą užsieniečiams kirsti sieną ir ypatingų policijos priemonių taikymą“, – rašoma ministerijų pranešime.