2014 metų balandį išlaisvinti reporteriai atvyko į Belgijos sostinę liudyti prieš M. Nemmouche'ą – 33 metų Prancūzijos pilietį, kuriam gresia praleisti likusį gyvenimą už grotų, jei bus pripažintas kaltu dėl kelių muziejaus lankytojų ir darbuotojų nužudymo.

„Nė kiek neabejoju faktu, kad čia esantis Mehdi Nemmouche'as yra asmuo, kuris prisistatęs Abu Omaru mane kalino ir kankino Sirijoje“, – teisme sakė buvęs įkaitas Nicolas Heninas (Nikolas Heninas).

Jo kolega Didier Francois (Didjė Fransua) taip pat pareiškė „neturintis jokių abejonių“, jog M. Nemmouche'as laikė jį įkaitu kartu su tėvynainiais prancūzais Edouard'u Eliasu (Eduaru Elijasu) ir Pierre'u Torresu (Pjeru Toresu), kurie ketvirtadienio posėdyje nedalyvavo.

Anot D. Francois, M. Nemmouche'as smogė jam „apie 40 kartų lazda“ ir kitaip jį kankino tuo metu, kai kalėjimu paverstoje ligoninėje žurnalistus įkaitais laikė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Jis pridūrė, kad M. Nemmouche'as daugiausiai smurtavo prieš ten kalintus sirus ir irakiečius.

Džihadistai pagrobė šiuos keturis prancūzų žurnalistus 2013 metų birželį ir laikė juos įkaitais šiauriniame Alepo mieste iki 2014 metų balandžio.

Prokurorai ir vienas žydų grupėms atstovaujantis teisininkas paprašė korespondentų pasirodyti teisme ir papasakoti, ką M. Nemmouche'as veikė Sirijoje nuo 2013 metų sausio iki 2014 metų vasario.

Kaltinamojo advokatai pavadino jų parodymus „triuku“ ir „teismu teisme“, nes dėl žurnalistų pagrobimo Prancūzijoje yra iškelta kita byla.