Kariškių mirties priežastys šiuose dokumentuose nenurodytos. Gynybos ministerija neskelbia informacijos apie mirusiųjų karių skaičių nuo 2010 m., praneša svoboda.org

Daugiausia Rusijos kariškių – 790 žmonių – žuvo 2014 m., kai Rusijos kariuomenė, kaip teigia Kijevas ir Vakarų šalys, dalyvavo konflikte Ukrainos rytuose Donecko ir Luhansko separatistinių respublikų pusėje.

Iš viso, pasak Kijevo, Donbase kovoja apie 5 tūkst. Rusijos karių. Kremlius oficialiai atmeta šiuos kaltinimus ir vadina daugybę Rusijos piliečių, sulaikytų Ukrainos rytuose „savanoriais“.

Nuo 2015 m. rugsėjo Rusija vykdo karinę operaciją Sirijoje. Oficialūs duomenys apie Rusijos kariuomenės nuostolius Sirijoje neskelbiami, tačiau, žiniasklaida pranešė, per pastaruosius metus Sirijoje buvo nužudyta ne mažiau kaip 40 Rusijos karių.

Vakarų šalys kaltina Rusijos kariuomenę remiant Sirijos prezidento Basharo al-Assado režimą, naudojantį Sirijos civilių mirtį sukeliančias draudžiamas kovos priemones, įskaitant kasetines bombas ir cheminius ginklus.