Tinklaraštininko teigimu, jam šias nuotraukas atsiuntė „neabejingi piliečiai, dirbę viename įdomiame objekte netoli Krasnoje Polianos Sočyje, kur įrenginėjo interjerą“.

Darbdaviai darbininkams sakė, kad tai „Medvedevo vila“, todėl buvo skubama darbus pabaigti iki Olimpinių žaidynių.

Poniška vila iš išorės primena jaukų kalnų namą, o viduje atrodo dar efektyviau: erdviame prieškambaryje su kolonomis įrengti net du židiniai, čia taip pat yra liftas, kuriuo galima pasikelti į antrame aukšte įrengtus miegamuosius.

A. Malginas pasakoja, jog pirmame aukšte yra darbo kabinetas, ant kurio sienos kabo nuotrauka, joje įamžintas D. Medvedevas ir Vladimiras Putinas su slidėmis. Čia pat pirmame aukšte yra baseinas, sauna, turkiškas hamamas ir nedidelė treniruoklių salė. Antrame aukšte įrengti du puikūs miegamieji su erdviomis drabužinėmis ir dideliais vonios kambariais. Taip pat yra dar du kiek kuklesni miegamieji. Viloje yra ir trečias aukštas, tačiau kas jame – neaišku.

Šalia namo taip pat pastatyta atskira rusiška pirtis, iš kurios galima įšokti tiesiai į eketę. Netoliese stovi namas apsaugos darbuotojams, garažas ir sraigtasparnių aikštelė. O už tvoros yra kažkoks „Gazprom“ pastatytas objektas, kurį galima išvyksti „Yandex“ žemėlapiuose.

A. Malginas mano, kad šią vilą galima būtų palaikyti kokiais nors „Gazprom“ priėmimų namais ar „Sberbank“ sporto ir sveikatingumo kompleksu, tačiau tinklaraštininkai rašo, kad „statybose lankėsi ne tik Dmitrijus Anatoljevičius, bet ir Svetlana Vladimirovna“.

Yra ir daugiau požymių, kad šis statinys iš tikrųjų yra ne kas kita, kaip „Medvedevo vila“. A. Malginas sužinojo, kad formaliai šis objektas vadinasi kalnų turizmo centro „Gazprom“ oficialių svečių priėmimo namai „Psechako“.

Informacija apie tai yra ir Olimpinių žaidynių „Sočis-2014“ organizacinio komiteto aplinkos apsaugos ataskaitoje. Šiame dokumente nurodoma, kad bendras sklypo plotas siekia 3,7 hektaro, pagrindinio korpuso plotas – 4180 kvadratinių metrų. Ten pat nurodoma, kad projekto atsakingasis vykdytojas – jau pagarsėjęs fondas „Dar“, kuris, kaip jau išsiaiškino tinklaraštininkai, buvo „Medvedevo vilos“ Pleso mieste Ivanovsko srityje užsakovu. Kaip žinia, ten D. Medvedevą su žmona ne kartą matė vietos gyventojai, įamžinę juos ir nuotraukose.

A. Malginas pažymi, kad „Psechako“ namai 2010 metų kovo 25 dieną vyriausybės nurodymu buvo įtraukti į olimpinių objektų sąrašą. Vėliau „Dar“ su projektu Psechako“ patenka kaip papildymas į jau egzistuojančią „Olimpsroj“ statybų programą.

Paskui Federalinės saugumo tarnybos direktorius Aleksandras Bortnikovas išleidžia įsakymą oficialių svečių priėmimo namus „Psechako“ įtraukti į objektų, kurių saugumui užtikrinti reikalingas ypatingas saugumo režimas, sąrašą. Tai A. Malginas rašo remdamasis atitinkamais dokumentais.

Vėliau „Olimpsroj“ ataskaitoje svečių namai „Psechako“ atsiduria 192-oje pozicijoje. Pagal šį dokumentą, statybos užsakovas yra fondas „Dar“, rangovas – OOO „Pervaja gornostroitelnaja kompanija“, o objekto vertė (2012 metų pabaigai) siekia 1 895 803 500 rublių (apie 142,7 milijono litų).

Tinklaraštininkas A. Malginas atkreipia dėmesį į datas – žemės sklypas statybai buvo perduotas 2011 metų vasarį, o statybos ir montavimo darbai prasidėjo tų pačių 2011 metų vasarį, kai D. Medvedevas dar ėjo prezidento pareigas ir „visaip užsiminė apie savo antrąją kadenciją“, primena A. Manginas. Jo manymu, projektas „Psechako“ atsirado tada, kai su visuomenės pasipriešinimu susidūrė ir, sprendžiant pagal viską, buvo nutrauktas projektas „Utriš“ Anapoje, žiniasklaidoje gavęs „Medvedevo rūmų“ pavadinimą.