Ši moteris, kaip skelbiama svetainėje „NBC News“, duodama parodymus prisiminė, kaip jos mylimasis dejuodavo per miegus.

„Ji tvirtino, kad [S. Paddockas] gulėdamas lovoje dejuodavo ir šaukdavo „O, Dieve!“ – sakė vienas iš su atveju susipažinusių buvusių FTB pareigūnų.

Kitas buvęs FTB darbuotojas užsiminė apie M. Danley neva įvardytus S. Paddocko psichinės sveikatos sutrikimą pranašaujančius simptomus.

Tyrėjai įsitikinę, kad bemaž 60 žmonių žūčių ir begalės sužalojimų kaltininkas S. Paddockas tikrai galėjo būti apimtas psichologinių ar moralinių išgyvenimų.

Vis dėlto įvardyti aiškius sunkiai suvokiamo elgesio motyvus, anot minėtų buvusių pareigūnų, FTB kol kas nesiryžta. Kad ir kaip būtų, versija, kad S. Paddocko psichinė būklė tiek pablogėjo, jog tapo šitokio poelgio akstinu, atrodo mažai tikėtina.

FTB ir Las Vegaso policija taip pat aiškinasi, ką S. Paddockas galėjo veikti per laikotarpį nuo tada, kai nušovė apsaugininką, iki tos akimirkos, kai į jo kambarį įsilaužė SWAT komanda.

Teisėsaugos padalinio pareigūnai S. Paddocką rado jau negyvą, bet kada konkrečiai jis nusižudė, neaišku.

Anot vieno iš buvusių FTB pareigūnų, vykdomas ir maždaug šešių S. Paddockui priklausiusių medijos įrenginių tyrimas.

Stengiamasi išsiaiškinti, kokiose interneto svetainėse S. Paddockas pastaruoju metu lankėsi ir kokios informacijos ieškojo.

Ne vienas naujienų kanalo „NBC News“ kalbintas teisėsaugos pareigūnas patikino, kad S. Paddockas tyrė ir kitas išpuoliui tinkamas vietas Bostone ir Čikagoje.

Tikrino kitus muzikos festivalius

JAV tyrėjai aiškinasi, ar S. Padokas prieš užsisakydamas kambarį Las Vegaso viešbutyje, iš kurio sekmadienį nušovė dešimtis kantri muzikos koncerto klausytojų, tikrino galimybę smogti didesniems muzikos festivaliams Las Vegase ir Čikagoje, taip pat galbūt Bostono stadionui „Fenway Park“.

Rugpjūčio mėnesį Čikagoje S.Paddockas buvo užsisakęs kambarį, kurio langai išeina į festivalio „Lollapalooza“ vietą, o rugsėjo pabaigoje – kambarį netoli Las Vegaso bulvaro su langais į festivalį „Life Is Beautiful“, sako pareigūnai, tiriantys jo judėjimą iki surengiant daugiausiai aukų pareikalavusias šaudynes per visą dabartinę JAV istoriją.

Neaišku, ar jis tose vietose apgalvojo žudynes.

Tyrėjai taip pat aptiko užuominą apie stadioną „Fenway Park“, sakė Bostono policijos detektyvas Mike'as McCarthy, bet daugiau detalių nepateikė.

Minėtos detalės paaiškėjo tyrėjams stengiantis išsiaiškinti, kodėl lošti mėgdavęs S.Paddockas sekmadienio vakarą iš Las Vegaso viešbučio ir kazino „Mandalay Bay“ 32 aukšto pradėjo šaudyti į 22 tūkst. žmonių minią. Jis nušovė 58 žmones, dar beveik 500 sužeidė ir galiausiai nusižudė.

Vienas federalinis pareigūnas sakė, jog tiriama galimybė, kad S.Paddockas planavo ir kitas atakas, įskaitant automobilio susprogdinimą. Pareigūnas neturėjo įgaliojimų viešai aptarinėti šį klausimą ir su naujienų agentūra „The Associated Press“ (AP) kalbėjo anonimiškai.

Anksčiau pareigūnai paskelbė, kad S.Paddockas savo automobilyje turėjo 1 600 šovinių, taip pat trąšų, kurias galima panaudoti gaminant sprogmenis, ir beveik 23 kg medžiagos, naudojamos sprogstantiems taikiniams.

Tyrėjai aiškinasi jo biografiją, bet vis dar nežino, kokie buvo jo motyvai.

Kol kas aiškėja „pusiausvyros netekusio ir pavojingo“ vyro, per dešimtmečius sukaupusio ištisą ginklų arsenalą, vaizdas, sakė šerifas Josephas Lombardo. Tačiau, pasak jo, tyrėjai sužinojo, kad S.Paddockas gyveno „slaptą gyvenimą“, kurio „didelė dalis niekada nebus gerai suprasta“.

Galėjo taikytis į kuro bakus


Sunkiai paaiškinamais veiksmais įtariamas S. Paddockas galėjo siekti dar vieno konkretaus, lig šiol nesvarstyto tikslo. Cituodamas neva gerai su visomis aplinkybėmis susipažinusį šaltinį, vienas Las Vegaso leidinys skelbia, kad S. Paddockas taikėsi ne tik į žmones, bet ir į orlaivių kuro bakus, kuriuose esanti medžiaga ypač degi. Kuro bakai stovėjo priešais „Mandalay Bay“ viešbutį esančiame oro uoste.

Kaip teigia informaciją perdavęs šaltinis, ant dviejų apvalių baltų bakų buvo aptikta kulkų išmuštų duobių. Laimei, kiaurai kulkos nepraėjo. Jei taip būtų nutikę, milžiniškas sprogimas būtų pareikalavęs gerokai daugiau aukų.

„Per porą pastarųjų dienų, statybininkai užtaisė ir uždažė skyles, bet FTB pareigūnai jas apžiūrėjo ir nustatė, ar tokia trajektorija galėtų atskrieti iš „Mandalay Bay“ paleista kulka“, – konstatuojama laikraštyje „Las Vegas Review-Journal“. Pro du išdaužtus kampinio savo kambario langus S. Paddockas galėjo laisvai matyti ir aikštę, kurioje vyko koncertas, ir oro uosto kuro saugyklą.