Konstitucinis teismas Karlsrūhėje stojo vyro, kuriam 1982 metais buvo skirta laisvės atėmimo iki gyvos bausmė už dviejų žmonių nužudymą jachtoje, pusėn. Vokietis iš kalėjimo buvo paleistas 2002 metais ir dabar teigia norintis, kad jo šeimos vardas nebūtų siejamas su jo kadaise įvykdytu nusikaltimu. Teismo sprendimas gali įpareigoti žiniasklaidos priemones apriboti prieigą prie archyvų internete.

1982 metais minėtasis vokietis per konfliktą jachtoje „Apollonia“, plaukusioje Karibų jūroje, nušovė du ir sužeidė vieną žmogų. Apie šią bylą parašyta knyga, sukurtas dokumentinis filmas.

1999 metais „Der Spiegel“ žurnalas savo internetinėje versijoje paskelbė tris 1982-1983 metais rašytus straipsnius, kuriuose buvo minėtojo asmens vardas ir pavardė. Straipsnius ir po šiai dienai galima rasti „Google“ paieškos sistemoje.

Minėtasis vokietis, apie šias publikacijas sužinojęs 2009 metais, pareikalavo jas pašalinti. Jis teigia, kad straipsniai pažeidžia jo teises ir trukdo „galimybėms augti kaip asmenybei“, teigiama teismo dokumentuose.

Byla 2012 metais federalinio teismo nutraukta argumentuojant, kad žmogaus teisė į privatumą nėra viršiau visuomenės intereso ir žiniasklaidos laisvės.

Vokietijos konstitucinis teismas tokį sprendimą panaikino, ir byla vėl grįš į federalinį teismą. Žiniasklaidos priemonėms leista laikyti straipsnius internete, tačiau paprašyti jie privalės juos pašalinti.

„Teisės būti pamirštam“ klausimas vertinamas gana prieštaringai, dėl jo neseniai konfliktavo Europos Sąjunga ir „Google“.