Manoma, kad šie žmonės – 16 vyrų ir trys moterys – buvo nužudyti maždaug prieš keturis mėnesius.

Taip pat buvo aptiktos dvi kaukolės, tačiau kol kas neaišku, ar esama dar dviejų aukų, ar visgi jos yra žmonių, kurie jau paskelbti mirusiais.

Pastaraisiais metais Meksikoje smarkiai išaugo nužudymų skaičius. Tai siejama su šalyje veikiančių įtakingų narkotikų kartelių smurtu.

Pirmieji palaikai buvo aptikti pirmadienį Chaliskui priklausančiame Lagos de Morene, esančiame netoli šią ir Gvanachuato valstiją skiriančios ribos.

Antradienį ir trečiadienį tyrėjai naršė šį rajoną ieškodami daugiau aukų, o ketvirtadienį prokurorai paskelbė galutinį aptiktų lavonų skaičių.

Pareigūnai sakė negalintys nurodyti, ar aukos – vietos gyventojai. Pastaraisiais mėnesiais čia buvo pranešta apie kelis dingusius žmones. Pareigūnai taip pat kol kas nežino, ar lavonai čia buvo atgabenti iš kitos vietos.

Kiek daugiau nei prieš savaitę, Gavdalacharos prieigose nepažymėtame kape buvo aptikti 16 lavonų. Gvadalachara yra Chalisko valstijos sostinė ir antras pagal gyventojų skaičių šalies miestas.

Nuo 2006-ųjų, kai vyriausybė pasitelkė karius kovai su įtakingais narkotikų karteliais, šalyje buvo nužudyta daugiau nei 200 tūkst. žmonių.

Pernai Meksikoje buvo įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių – 28 702.

Šalyje dažnai aptinkamos masinės kapavietės su dešimtimis ar net šimtais palaikų. Nuo 2007 metų tokiuose kapuose buvo rasta beveik 4 tūkst. lavonų, rodo Nacionalinės žmogaus teisių komisijos turimi duomenys.

Nuo 2017 metų kovo Gvadalacharą krečia nauja kruvino smurto banga, susijusi su kova dėl valdžios Chalisko naujosios kartos kartelyje.

Rugsėjo pabaigoje pareigūnai Gvadalacharoje, kurios morgai perpildyti, sunkvežimyje-šaldytuve aptiko 278 nužudytų žmonių palaikus.