„Šis mano vaizdo įrašas gali būti paskutinis. Daugiau nei 50 tūkst. civilių, besipriešinančių Sirijos diktatoriui Basharui al Assadui, gresia egzekucijos arba mirtis nuo bombų“, - socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše sako aktyvistė iš rytinio Alepo Lina Shamy.

Sirijos režimo pajėgos užėmė didžiąją rytinio Alepo dalį, kurią ketverius metus kontroliavo sukilėliai. Finaliniame kruvinų kovinių veiksmų, skirtų miestui perimti, etape minimos režimą remiančių pajėgų vykdomos masinės egzekucijos, rašo CNN. Tenka pripažinti, kad CNN kol kas dar nepavyko atlikti nepriklausomo pranešimų apie egzekucijas patikrinimo ar gauti iš Sirijos valdžios atstovų komentarą dėl vykdomų žudynių.

Aktyvistas ir anglų kalbos mokytojas iš Rytų Alepo Abdulkafi al-Hamdo gruodžio 13 d. socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame tikina esantis nusivylęs tarptautine bendruomene. „Nebetikėkite Jungtinėmis Tautomis, nebetikėkite tarptautine bendruomene. Nemanykite, kad jų netenkina tai, kas vyksta. – teigia jis. – Jiems tinka, kad mes esame žudomi. Rusija nenori, kad ištrūktume gyvi. Jie nori, kad mirtume. B. al Assadas taip pat. Vakar jų kontroliuojamoje Alepo dalyje buvo švenčiama. Jie šventė ant mūsų kūnų.“

Dar vienas aktyvistas iš Alepo Salah Ashkaras paragino žmones protestuoti prie JT ir tokiu būdu išreikšti solidarumą su Alepu. „Prašau, vykite prie ambasadų ir blokuokite kelią. Vykite prie JT ir blokuokite kelią. Neleiskite jiems miegoti. Darykite tai dabar. Negalima laukti nė minutės. Prašau, laikykitės išvien su Alepu.“ – štai tokiais raginimais „Twitter“ dalinasi jis.

Dantų gydytojas iš rytinio Alepo Salimas Abu Al-Nasseris dalinasi panašiomis mintimis. „Tai gali būti paskutinis mano kreipimasis. Visi, kurie gali išsiųsti žinutę valdžiai, šaliai, paprašykite sustabdyti agresiją, sustabdyti žudynes, sustabdyti karą.“ – maldauja jis.

Sirijoje šiuo metu esantis ir rytiniame Alepe įstrigęs žurnalistas Bilal Abdul Kareemas taip pat pasidalino širdį veriančiu kreipimusi gruodžio 12 d. Šiuo metu medžiagą „On The Ground News“ rengiantis anksčiau CNN dirbęs žurnalistas smerkia musulmonų bendruomenę dėl pagalbos Alepo žmonėms nesuteikimo. „Tai gali būti vienas iš paskutinių, o gal ir paskutinis susisiekimas, - socialiniame tinkle „Twitter“ skelbiamame vaizdo įraše sako jis. – Noriu pasakyti musulmonų bendruomenei štai ką: jūs mus palikote likimo valiai.“

Aktyvistas Montheris Etaky „Twitter“ išreiškė padėką visiems, kurie remia humaniškumą, ir patikino niekada nepamiršiantis šių žmonių, jei tektų pereiti į kitą pasaulį.

Sirų mergaitės Banos Alabed žinutės socialiniame tinkle patraukė dėmesį visame pasaulyje. Pastarosiomis dienomis ji dalinasi abejingų nepaliekančiomis atsisveikinimo žinutėmis. „Mano vardas Bana. Man septyneri. Su pasauliu dabar kalbuosi gyvai iš Rytų Alepo. Gali būti, kad vos po akimirkos manęs nebebus“, - socialiniame tinkle „Twitter“ rašo ji.