Rusijos žiniasklaida skelbė, kad Rusijos liberaldemokratų partijos (RLDP) lyderis mirė penktadienį 10.45 val.

Apie tai pranešė portalas „Mash“. Netrukus apie V. Žirinovskio mirtį RIA patvirtino senatorius Aleksandras Proniuškinas, tačiau vėliau jis savo įrašą „Telegram“ kanale ištrynė. Apie V. Žirinovskio mirtį RBK patvirtino ir šaltinis Dūmoje.

V. Žirinovskis ligoninėje atsidūrė vasarį dėl koronaviruso.

Žiniasklaidoje ne kartą pasirodė pranešimų apie prastėjančią politiko būklę, tačiau partijos atstovai tikino, kad „viskas pagal planą“, lyderis gydosi, vyksta ir reabilitacija.

Tačiau Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas netrukus penktadienį paneigė pasirodžiusią informaciją dėl V. Žinirovskio mirties.


„Noriu nuraminti visus, nerimaujančius dėl Vladimiro Volfovičiaus Žirinovskio sveikatos. Jis gyvas. Jo būklė tikrai sudėtinga. Šiandien jam buvo atliktas kompiuterinės tomografijos tyrimas. Mes labai dėl jo nerimaujame, gydytojai kovoja dėl jo gyvybės. Jis pats tikras šaunuolis“, – „Telegram“ parašė pirmininkas.

Rusijos liberaldemokratų partija taip pat kategoriškai neigia savo lyderio mirties faktą.

„Maždaug prieš valandą gydytojai išlydėjo Vladimirą Volfovičių į PLANINĘ procedūrą. Jo būklė STABILI. Jokių neigiamų pokyčių jo sveikatai nenutiko!“ – teigiama pranešime „Telegram“ kanale.

Rusijos LDPR, reaguodama į gandus, jog mirė partijos lyderis V. Žirinovskis, pateiks pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir kreipsis į teismą su ieškiniu prieš tuos, kurie paskleidė tokius melagingus pranešimus. Apie tai penktadienį TASS pranešė LDPR frakcijos Dūmoje spaudos tarnyba.

„LDPR dės visas pastangas, kad nubaustų melagius, kurie palaidojo Žirinovskį. Kartojame: jo būklė stabili ir nepablogėjo! Pateikiame pareiškimą Generalinei prokuratūrai ir rengiame ieškinius visiems šmeižikams“, – sakė spaudos tarnyba.

Vasario 9 d. skelbta, kad V. Žirinovskis gydomas Maskvos ligoninėje. Apie tai pranešė „Interfax“ ir „RIA Novosti“, remdamiesi su situacija susipažinusiais šaltiniais. Faktą, kad politikas medikų rankose, patvirtino ir partijos atstovai. Į pavakarę paaiškėjo, kad politikas yra kritinės būklės.

„Telegram“ kanalas „Mash“ skelbė, kad politikas papuolė į ligoninę dėl abiejų plaučių pneumonijos, sukeltos koronaviruso. Anot kanalo, buvo pažeista 50–75 proc. politiko plaučių. „Interfax“ paprašytas pakomentuoti situaciją, šaltinis sakė: „Taip, plaučių pažeidimas rimtas“. RBC šaltinis iš partijos ir ura.ru pašnekovai, artimi RLDP, vakare pranešė, kad V. Žirinovskis prijungtas prie dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato.

Kitas RBK šaltinis, pažįstamas su šia situacija, teigė, kad politiko būklė yra kritinė.

„Niekas neduoda jokių garantijų. Viską apsunkina gretutinės ligos“, – sakė jis. V. Žirinovskis gydytis nuo koronaviruso gali būti perkeltas į Vokietiją ar Izraelį, tačiau ši galimybė svarstoma tik „kraštutiniu atveju“ (jei RLDP lyderio būklė stipriai pablogės), pranešė Rusijos liberalų demokratų partijai artimi ura.ru šaltiniai.

„Tokia galimybė egzistuoja, bet ji nėra vienintelė. Žinoma, dabar visa šalies medicina kovos, kad išgelbėtų Vladimiro Volfovičiaus gyvybę, tačiau RLDP lyderio bendražygiai, šeima ir rėmėjai neatmeta galimybės išvežti jį į užsienį. Šiuo metu įvardijami variantai: Izraelis, Vokietija. Tai niekaip nėra susiję su nepasitikėjimu mūsų sveikatos apsaugos sistema“, – patikslino šaltiniai.

Tačiau Rusijos liberaldemokratų partijos atstovai spaudai sakė, kad „Žirinovskis jaučiasi gerai ir tęsia darbus“.

„Vladimiras Volfovičius dirba su dokumentais. Jis jaučiasi normaliai“, – paaiškino LDPR frakcijos Valstybės Dūmoje pavaduotojas Vladimiras Vlasovas.

Paprašytas patikslinti, kur šiuo metu yra partijos lyderis, V. Vlasovas nieko neatsakė. Gruodį politikas radijo stoties „Komsomolskaja Pravda“ eteryje pasakojo, kad nuo koronaviruso pasiskiepijo jau aštuonis kartus: „Žiūriu labai paprastai. Štai aš aštuonis kartus pasiskiepijau ir nesusirgau. Jeigu būčiau pasiskiepijęs tik keturis, gal kur ir būčiau pasigavęs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)