Butelį ant kranto bėgiodamas rado Steve‘as Meshonas. Jis teigia, kad tai, ką perskaitė laiške, buvusiame butelyje, jį labai sujaudino.

54 metų amerikietis rado penktos klasės moksleivio Jonothono Torreso rašytą laišką. Penktoje klasėje dažniausiai mokosi 10-11 metų vaikai.

Jonothono laiške teigiama: „Mielas Danieli, man labai liūdna, kad tu numirei. Jeigu nebūtum miręs, dabar žaistume krepšinį ir futbolą. Žaistume su Mattew, Oscaru ir Brandonu. Dabar mokausi penktoje klasėje, tu buvai mano geriausias draugas. Mūsų mėgstamiausia daina buvo „Austin Moon“. Tikiuosi, kad tau su Jėzumi visai linksma. Nuoširdžiai tavo, geriausias draugas Jonothanas Torresas“.

S. Mershonas laiško turinį paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“, kur jis buvo pasidalytas daugiau nei 2 tūkst. kartų.

Štai ką prirašė jautrią žinutę butelyje radęs amerikietis: „Mielas Jonothonai Torresai. Mano vardas Steve‘as. Nuostabų balandžio 19 dienos rytą radau tavo žinutę butelyje. Pirmiausia noriu, kad žinotum, koks stiprus buvai, parašęs savo geriausiam draugui tokį laišką... Tavo širdyje tilpo tiek meilės, kiek nesutalpina suaugusi širdis. Visi – tavo tėvai, draugai, mokytojai, aš ir visi mano bičiuliai, kurie žino apie mano rastą laišką, labai tavimi didžiuojasi“.

„Danieliui labai pasisekė, nes jis turėjo tokį puikų geriausią draugą. Man labai gaila, kad jis tave paliko. Kaip rašai laiške, būtumėte žaidę su Mathew, Oscaru ir Brandonu. Esu tikras, kad Danielis būtų norėjęs, kad žinotum – kai jūs, bičiuliai, žaidžiate futbolą ar krepšinį, jis kartu su Jėzumi jus stebi iš aukštai ir palaiko“, – rašo žinutę butelyje radęs amerikietis.

„Galbūt naujausią įvartį ar tritaškį gali skirti savo geriausiam draugui Danieliui. Nežinau, kur tiksliai į vandenyną įmetei šį butelį, kiek ilgai jis išbuvo vandenyje, tačiau neabejok – Jonothanai, jis atsidūrė gerose rankose. Nepatikėsi, bet paplūdimyje randu daug ko, tačiau pasilieku tik geriausius radinius“, – į laišką parašiusį berniuką kreipiasi S. Mershonas.

„Namuose pilnos lentynos medžio gabalų, kriauklių, akinių nuo saulės ir taip, tu teisus, butelių. Jonothanai, butelis, kuriame buvo tavo laiškas geriausiam draugui, gražiausias radinys mano gyvenime. Galėčiau drąsiai girtis, kad jis mano radinių kolekcijos pasididžiavimas, bet, tiesą sakant, negaliu. Ir nesakysiu. Į vandenyną butelį paleidai, norėdamas išreikšti meilę savo geriausiam draugui. Ji skirta dalintis. Taigi laišką nufotografavau ir pasidalinau su savo draugais „Facebook“ paskyroje“, – aiškina žinutę butelyje radęs vyras.

„Tavo laiškas užgavo jautriausias mano sielos stygas, Jonothanai... Dalinuosi juo su kitais. Kaip jau sakiau, jis tikrai pateko į geras rankas. Supranti, manau, kad būtent Danielis pasistengė, kad jį ant kranto rasčiau aš. Man padėjo jo draugas Jėzus. Tuoj paaiškinsiu, kodėl. Jau kelias savaites kurpiau planą apie kruizą vandenyne. Ketinu pasiimti tavo laišką ir butelį kartu. Ketinu į butelį įdėti ir savo paties rašytą trumpą laiškelį. Sandariai užkimšiu butelį, Jonothanai. Radęs gražiausią, mėlyniausią giliausią vandenyno vietą, įmesiu jį į atgal vandenį. Tam, kad kas nors kitas rastų ir su savo draugais pasidalintu tavo beribe meile. Jonothonai, tu labai geras žmogus. Tikiuosi, aš labai tikiuosi, kad pasaulis pamatys ir įvertins penktoko širdyje tilpusią meilę. Ir pasaulis taps bent šiek tiek geresnis. Ramybės tau, didis mažas žmogau“, – savo laišką baigia S. Mershonas.