„Rossija 1“ laidų vedėjas Vladimiras Solovjovas asmeninėje socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje dalijasi pasvarstymais dėl valiutų kurso, praneša dni.ru.

„Rubliui pingant norom nenorom bus imtasi importo spragų kaišiojimo. Pirkti teks tik savo produkciją“, – mano jis.

„Reikėtų palikti verslą ramybėje, panaikinti mokesčius, tada lengviau įkvėpsime“, – tęsia jis. Vis dėlto nepaisant sudėtingos situacijos V. Solovjovas įžvelgia galimybę nusišypsoti.

„Žmonės lyg pirtyje svaido mazochistinius juokelius: „Įmesk dar malkų, kad būtų karščiau. Kiek kainuoja doleris? 70? Norim dar!“.

Vladimiras Solovjovas

DELFI primena, kad neseniai tas pats V. Solovjovas TV eteryje Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, „Didžiojo dvidešimtuko“ (G20) viršūnių susitikimo metu pusryčiavusį vieną, pavadino imperatoriumi.

„Mūsiškai kalbėjo: „Matėt? Putinas pusryčiauja vienas“. O aš iš karto prisiminiau Viduramžių laikų paveikslus. Ten imperatorių ar karalių šeimų nariai pusryčiauja vieni, o jų tarnai – kažkur atokiau“, – sakė V. Solovjovas.

Aktorius Garikas Charlamovas visą dieną asmeniniame tinklaraštyje pasisako poetiškai: „Negaliu miegoti, minčių pilna galva: doleris – 65, euras – 81!”.

Garikas Charlamovas

Dainininkas Dmitrijus Koldunas taip pat linkęs susiklosčiusią situaciją komentuoti poetiškai: „Rublis smuktelėjo žemyn dolerio atžvilgiu – virtuvės šefo padėjėjas į Tunisą nebevažiuos“, - konstatavo jis.

Dmitrijus Koldunas

Aktualia tema „Twitter“ pasisakė ir Dmitrijus Malikovas: „Įdomu, koks kursas bus per mano gimtadienį sausio 29 dieną. Kas atspės? Pažadu pakvietimą į jubiliejinį koncertą...“ – gerbėjams pažadus dalijo muzikantas.

Dmitrijus Malikovas

„Mus visus apėmusi panika nors juk nieko baisaus neįvyks“, – visus raminti „Instagram“ mėgino Ksenija Sobčiak.

„Paprasčiausiai lėtai, bet užtikrintai pavirsime į Kubą, tik paskendusią sniege. Aš vis dar vairuosiu savo „Audi A8“, tiesiog pilsiuosi pigesnius degalus, detales pakeisiu į „žigulio“, bet vežimais, asilais ir sukriošusiais dviračiais važiuojančių kontekste vis tiek būsiu kieta. Prisiminkite „retromobilius“! Rengsiuosi ir toliau madingai“, – juokais situaciją komentavo ji.

Populiari laidų vedėja K. Sobčiak numano, kad jos mėgstamiausias paltas po trijų metų nusidėvės.

„Savaime aišku, kad kailį suės kandys, bet namų šeimininkė kruopščiai viską sutvarkys, sulopys atsiradusias skylutes ir vėl bus tvarka. Juk namų tvarkytojos vis dar bus, tik jos jau dirbs už maistą – juk taip dirbti bus išmintingiau nei už rublius... Tik gaila, kad mūsų šalyje nebus taip šilta kaip Kuboje. Žiemai artėjant teks pasirūpinti malkomis“, – prognozėmis dalijosi ji.

Ksenija Sobčiak

„Tokiu kursu pirkti valiutą ir manyti, kad esi saugus – tikra beprotybė. Tikrasis blogis – tai panika“, – „Twitter“ pamąstymais dalijosi režisierius Tigranas Keosianas.

„Nukrito raketa, rublis, viskas griūva. Panašu, kad mus prakeikė!” – tęsė jis.