Tuo metu „News Corp“ kibernetinio saugumo klausimais konsultuojanti bendrovė pareiškė, kad ši ataka gali būti susieta su veikėjais Kinijoje.

„Ilgą laiką trukusi kibernetinės atakos veikla“ buvo aptikta praeitą mėnesį. „News Corp“ priklausantis dienraštis „The Wall Street Journal“ pranešė, kad įsilaužėliai nusitaikė į darbuotojų, įskaitant žurnalistus, elektroninius laiškus ir dokumentus.

Pastaruoju metu kibernetiniai įsilaužėliai surengė virtinę atakų prieš svarbius objektus visame pasaulyje, pradedant ligoninėmis ir žemės ūkio bendrijomis, baigiant valstybių institucijomis.

„News Corp“ informavo JAV Vertybinių popierių ir biržos komisiją, kad „kompanijos preliminari analizė rodo, jog su šia veikla gali būti susijęs užsienio vyriausybės dalyvavimas ir kad buvo pagrobta duomenų“.

Kibernetinio saugumo bendrovė „Mandiant“, nusamdyta ištirti šį incidentą, savo pranešime rašo, kad „atsakingieji už šią veiklą yra susiję su Kinija, ir manome, kad jie veikiausiai užsiima šnipinėjimu, rinkdami duomenis, naudingus Kinijos interesams“.

Vašingtonas jau ne vienus metus įtaria, kad Kinija rengia kibernetines atakas prieš JAV įmones, organizacijas ir vyriausybės agentūras. Tuo metu Pekinas šiuo kaltinimus įnirtingai neigia.

Šią savaitę Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Christopheris Wray sakė, kad daugiau kaip 2 000 agentūros vadovaujamų tyrimų yra „nukreipti į Kinijos vyriausybės mėginimus pavogti mūsų informacijos ir technologijų“.

Be kita ko, JAV kaltino Kiniją už 2021 metų kovą surengtą didelę ataką prieš bendrovės „Microsoft“ elektroninio pašto sistemą „Exchange“.

Pekinas savo ruožtu pareiškė, kad šie įtarimai yra nepagrįsti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją