„Vargu ar įmanoma suformuluoti kategoriškesnį paneigimą“, - rašo „Le Monde“ žurnalistė Sylvie Kauffmann. Jos teigimu, bendraudamas su žurnalistais, V. Putinas buvo labai geros formos.

„Prasidėjus Ukrainos krizei Kremlius naudojo informacinius ginklus daug sėkmingiau nei Kijevas, kuris padarė diletantiškų klaidų“, - rašoma „Le Monde“ straipsnyje.

„V. Putinas – žodžio meistras. Jis labai tiksliai reiškia savo mintis, pateikia faktus ir skaičius, priverčia pašnekovą pripažinti, jog jis klysta“, - teigia S. Kauffmann.

„Tačiau detalus dviejų pastarųjų viešų V. Putino pasisakymų per TF1 televizijos kanalą ir Uistrehame birželio 6 d. įvykusioje spaudos konferencijoje rodo, kad kartais jis kalba tiesą, kartais – netiesą, o kartais šį bei tą praleidžia“, – rašo straipsnio autorė.

„Pirmas dalykas, kurį padarė naujoji valdžia – jie pareiškė apie tautinių mažumų teisės vartoti gimtąją kalbą panaikinimą“, - pareiškė V. Putinas.
Tai yra tiesa, tik ne visai tiksli, atkreipia dėmesį S. Kauffmann. Jie iš tikrųjų pamėgino atimti iš šių kalbų, tarp kurių ir rusų, oficialių kalbų statusą.

Tačiau šis įstatymas taip ir netapo galiojančiu, nes laikinai einantis Ukrainos prezidento pareigas Oleksandras Turčynovas atsisakė jį pasirašyti.

„Tačiau kalbant apie Ukrainą ir karinius blokus, be jokios abejonės, mums negali nekelti nerimo tai, jog tuo atveju, jei Ukraina nuspręstų prisijungti prie NATO, karinė infrastruktūra visiškai priartėtų prie Rusijos sienos, o į tai žvelgti ramiai mes negalime“, - savo poziciją paaiškino V. Putinas.

Tačiau „Le Monde“ žurnalistė linkusi vertinti šį pareiškimą kaip ne visiškai teisingą, nes, viena vertus, apie Ukrainos prisijungimą prie NATO nebekalbama jau nuo 2008 m., kita vertus, NATO jau dabar priartėjo prie Rusijos sienų per Baltijos valstybių ir Lenkijos teritorijas.

„Ar pas mus yra nors apribojimų?“ – kalbėdamas apie internetinę erdvę retorinį klausimą iškėlė V. Putinas.

„Aš manau, kad nėra“, - pats į savo užduotą klausimą atsakė jis. Tačiau tai nėra tiesa. Rusijos valstybinė tarnyba „Roskomnadzor“ ėmėsi daryti tvarką internete.

Įsiliepsnojus Krymo krizei kritinę medžiagą platinusios internetinės svetainės buvo blokuojamos, rašo S. Kauffmann.

„Laukiame detalaus šių nusikaltimų ištyrimo, įskaitant ir Odesoje įvykdytus nusikaltimus“, - patikino V. Putinas.

Tai yra tiesa: gegužės 2 d. Profsajungų rūmuose įvykusio gaisro, per kurį žuvo daugiau nei 40 žmonių, aplinkybės taip ir nebuvo išaiškintos.

„Su moterimis geriau nesiginčyti [...]. Kai žmonės peržengia tam tikras padorumo ribas, tai rodo ne jų stiprybę, o jų silpnumą. Tačiau moteriai silpnumas nėra pati blogiausia savybė“, - įžvalgomis pasidalino V. Putinas, kalbėdamas apie savo nesutarimus su buvusia JAV valstybės sekretore Hillary Clinton.

„Palikime interpretacijas skaitytojams“, – reziumuoja S. Kauffmann.