Prie drono nebuvo pritvirtinta sprogmenų, pabrėžė naujienų agentūros pašnekovas.

Kalugos sritis ribojasi su Maskvos sritimi. Anksčiau bepiločių nuolaužų buvo rasta Pamaskvėje, skelbta, kad naktį iš gegužės 2-osios į 3-iąją buvo surengta dronų ataka prieš Kremlių. Ukraina neprisiėmė atsakomybės už šį išpuolį.

Anksčiau apie Kalugos srityje nukritusį bepilotį rašė „Telegram“ kanalai „Baza“, „Mash“ ir „Shot“. Remiantis jų duomenimis, gegužės 16 d. vakare dronas nukrito netoli Tarutino kaimo, apie 100 km nuo Maskvos, prie greitkelio A-108 (neoficialus jo pavadinimas – „Didelis betoninis žiedas“ arba „Didelė betonkė“, tai vienas iš dviejų žiedų aplink Maskvą, labiau nuo jos nutolęs).

Nukritęs dronas sprogo, tvirtina „Baza“. Liudininkai neva pranešė policijai matę, kaip nukrito ir paskui sprogo skraidantis aparatas. Vadovaujantis „Telegram“ kanalo informacija, policijos pareigūnai ant greitkelio rado aliumininių bepiločio nuolaužų, o jo pagrindinė dalis gulėjo šalia greitkelio esančiame miško masyve.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją