Sakartvelo leidinio „Formula“ žiniomis, beveik visos su skyrimu susijusios procedūros jau suderintos. Manoma, kad V. Lukjanovas pradės darbą Tbilisyje vasario pradžioje.

Šiuo metu V. Lukjanovas dirba Ukrainos užsienio reikalų ministerijoje. Darbas Sakartvele bus jo pirmoji diplomatinė misija.

2022 metų kovo 1 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atšaukė iš Sakartvelo ambasadorių Ihorą Dolhovą, reaguodamas į „amoralią“ Sakartvelo valdžios poziciją. Mat oficialusis Tbilisis atsisakė imtis sankcijų prieš Rusiją ir neleido išskristi savanoriams, norėjusiems kariauti prieš Rusiją Ukrainos pusėje.

Šis V. Zelenskio sprendimas Sakartvele buvo apibūdintas kaip nedraugiškas žingsnis. Be to, kaip pažymi UNIAN, Sakartvelo valdžia nuolat kritikuoja Ukrainos laikinąjį reikalų patikėtinį Andrijų Kasjanovą.

Ukrainos ir Sakartvelo santykius temdo ir buvusio Sakartvelo prezidento Michailo Saakašvilio problema. Ukrainos pilietybę turintis M. Saakašvilis laikomas kalėjime, jo sveikatos būklė yra bloga. Ukraina ragina Sakartvelo valdžią leisti jam išvykti į užsienį gydytis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją