Sekmadienį Baltuosiuose rūmuose buvo surengtas susirinkimas, siekiant užbaigti sąrašą asmenų, kuriems bus suteikta malonė, praneša independent.co.uk. Sąraše D. Trumpo pavardės šiuo metu nėra. Pralaimėjęs lapkričio 3 d. įvykusius rinkimus, prezidentas suteikė malonę mažiausiai 45 asmenims, tačiau šį procesą trumpam pristabdė, intensyviai ruošdamasis sausio 6-osios Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Kongreso sesijai, kurios metu buvo patvirtinta J. Bideno pergalė.

Remiantis „CNN News“, sąrašas bus paskelbtas antradienį. Jame turėtų būti asmenų, pasirinktų atsižvelgiant į baudžiamosios teisenos reformą, taip pat keleto kontraversiškiausių D. Trumpo rėmėjų pavardės. Sąrašas dar gali būti pakeistas, ir nėra aišku, ar prezidentas suteiks malonę savo buvusiam patarėjui Steve’ui Bannonui, su kuriuo vėl atnaujino santykius pasibaigus rinkimams.

JAV vadovas turėjo paskelbti naują žmonių, kuriems suteikia malonę, sąrašą po sausio 6 d. sesijos, tačiau mirtimis pasibaigęs Kapitolijaus šturmas užkirto kelią šiems veiksmams. Vadovaujantis turimomis žiniomis, riaušės ir pradėtas antros apkaltos procesas taip pat paveikė tikimybę, kad D. Trumpas gali suteikti malonę sau, savo vaikams ar advokatui Rudy Giuliani.

Prezidentui buvo patarta nesuteikti malonės nė vienam JAV Kapitolijaus šturmo dalyviui, nors kai kurie dėl dalyvavimo baudžiamojon atsakomybėn patraukti asmenys, pavyzdžiui, Jacobas Anthony Chansley, kuris buvo užfiksuotas Kapitolijuje apsivilkęs kailinius, šalmą su ragais bei išsidažęs veidą baltais ir mėlynais dažais, prašė D. Trumpo pasigailėti.

Asmenų, kuriems suteikiama malonė, sąraše gali būti nurodytas ir garsus akių gydytojas iš Floridos valstijos dr. Salomonas Melgenas, atsidūręs už grotų dėl sukčiavimo teikiant sveikatos priežiūros paslaugas.

JAV prezidentas jau suteikė malonę buvusiam patarėjui nacionalinio saugumo klausimais Michaeliui Flynnui, buvusiam rinkiminės kampanijos pirmininkui Paului Manafortui, savo žento tėvui Charlesui Kushneriui ir tokiems bendražygiams kaip Rogeris Stone’as, kuris buvo nuteistas Roberto Muellerio surengto tyrimo metu už melavimą Kongresui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)