Pasak M. Tayloro, D. Trumpas savo norą mainyti Puerto Riką į Grenlandiją ne kartą minėjo tuo metu, kai JAV Vyriausybė gelbėjo Karibų jūros salą po dviejų uraganų 2017 m.

„Jis sakė mums, kad nori ne tik įsigyti Grenlandiją, bet ir parduoti Puerto Riką arba mainyti Puerto Riką į Grenlandiją, nes, jo teigimu, Puerto Rikas yra purvinas, o žmonės – skurdūs“, – sakė M. Tayloras.
Buvęs aukštas pareigūnas D. Trumpo siūlymus laikė rimtais.

„Jie yra amerikiečiai, negalima apie kitus amerikiečius šitaip kalbėti. Tai, kad Jungtinių Valstijų prezidentas norėjo paimti JAV teritoriją, pilną amerikiečių, ir išmainyti ją į užsienio valstybės teritoriją, yra daugiau nei žema“, – sakė M. Tayloras, Krašto saugumo departamentą palikęs 2019 m. ir praeitą savaitę išreiškęs paramą demokratų kandidatui į prezidentus Joe Bidenui.

Pernai D. Trumpas atšaukė vizitą į Daniją po to, kai Danijos premjerė Mette Frederiksen atmetė jo pasiūlymą įsigyti Grenlandiją ir pavadino jį absurdišku. Tiesa, tuo metu nebuvo žinoma, kad dalimi šio sandorio gali būti Puerto Rikas.

D. Trumpas tviteryje sureagavo į M. Tayloro pasisakymus ir pavadino jį „nepatenkintu buvusiu darbuotoju“, kuris neva yra „tikras nuoboda“.