Tai pranešė Norvegijos leidinys „Faktisk“, remdamasis kompanijos „Planet Labs“ palydovinėmis nuotraukomis.

Spalio 7 d. darytoje nuotraukoje matyti, kad Olenjos bazėje yra septyni bombonešiai Tu-160 ir keturi Tu-95. Po dviejų dienų „Planet Labs“ užfiksavo vieną Tu-160 ant aviacijos bazės kilimo tako.

Tai ne pirmas įrodymas, kad aviacijos bazėje prie Norvegijos sienos yra strateginių bombonešių: dar rugsėjo 30 d. apie tai rašė „The Jerusalem Post“. Tada Olenjoje buvo užfiksuoti keturi Tu-160 ir trys Tu-95.

Paprastai šie Rusijos strateginiai bombonešiai laikomi Engelso aviacijos bazėje, kuri yra už 720 kilometrų į pietryčius nuo Maskvos.

Leidinio apklausti karo ekspertai mano, kad jų permetimas gali būti susijęs su tradicinėmis rudens pratybomis „Grom“, bet neatmeta, kad tai gali būti ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino branduolinių grasinimų elementas.

Pastarąjį kartą Rusijos pratybos „Grom“ buvo surengtos šių metų vasario mėnesį, likus mažiau kaip savaitei iki Rusijos plataus masto įsiveržimo į Ukrainą.

„Šios pratybos neabejotinai buvo įspėjimas Vakarams, kad jie nesikištų“, - pareiškė žurnalistams Norvegijos karo ekspertas Larsas Pederis Haga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją