Labai tikėtina, kad V. Putinas tuo metu buvo savo rezidencijoje Novo-Ogariove, „The Moscow Times“ sakė Kremliui artimas šaltinis, prašęs likti anonimiškas.

Anot jo, V. Putiną anksti ryte pažadino saugumo tarnyba.

Iš Rusijos Dūmos deputato Aleksandro Chinšteino paskelbto sąrašo matyti, kad dronai krito ir maždaug 10 km atstumu nuo V. Putino rezidencijos.

Vienas netoli V. Putino rezidencijos gyvenantis pašnekovas „The Moscow Times“ pasakojo, kad apie 6 valandą ryto jį pažadino labai stiprūs sprogimų garsai.

Apie tai, kad V. Putinas buvo priverstas keltis anksčiau nei įprastai, kalbėjo ir jo sekretorius spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Prezidento darbo diena prasidėjo labai anksti“, – sakė jis antradienį. Anot D. Peskovo, V. Putinas „tiesioginę informaciją gavo“ per Gynybos ministeriją, Maskvos merą, Maskvos srities gubernatorių ir Nepaprastųjų situacijų ministeriją. Ar V. Putinas nakvojo Novo-Ogariove, ar kitur, D. Peskovas nenurodė.

Atakų epicentre – Rusijos elito namai

Antradienį žiniasklaida skelbė, kad dronų atakų Maskvoje epicentre atsidūrė V. Putino elito nekilnojamojo turto objektai. Bepiločiai nukrito netoliese paties V. Putino rezidencijos, taip pat visai greta gynybos ministro Sergejaus Šoigu namų.

Buvo kalbama, kad bent vienas iš bepiločių nukrito gyvenvietėje Iljinskoje – vos už trijų kilometrų nuo V. Putino rezidencijos Novo-Ogariove.

Dronai krito ir kitose vietose. Pavyzdžiui, Znamenskoje gyvenvietėje, kur gyvena V. Putino bičiulis Genadijus Timčenka. Kaimynystėje – ministro pirmininko Michailo Mišustino rezidencija ir buvusio Rusijos Federacijos prezidento žento Kirilo Šamalovo namai. Greta gyvena Maskvos srities gubernatoriaus tėvas, senatorius Jurijus Borobjovas ir Rusijos gynybos ministerijos vadovas Sergejus Šoigu.

Netoliese Žukovkos gyvenvietės kotedžų komplekse „Iljinskoje pole“ vienas priešais kitą stovi artimiausių V. Putino bičiulių, brolių Arkadijaus ir Boriso Rotenbergų namai. Kaimynystėje esą įsikūrusi S. Šoigu meilužė Jelena Šebunova. Gyvenvietėje „Landšaft“ – pirmojo Rusijos prezidento administracijos vadovo pavaduotojo Sergejaus Kirijenkos rezidencija. Barvichoje namus turi „Rosneft“ prezidentas Igoris Sečinas. O buvusiame Mikojano vasarnamyje šeimininkauja Nacionalinės gvardijos galva Viktoras Zolotovas.

Be to, Archangelske namus turi Konstitucinio teismo vadovas Valerijus Zorkinas, kuris neseniai Rusijos prezidentui atvežė Europos žemėlapį, esą, „be Ukrainos“, nors jame ji ir buvo pažymėta. Skelbiama, kad bepilotis skrido ir į Vlasicho gyvenvietę – ten centrinė Rusijos Federacijos strateginės paskirties raketinių pajėgų vadavietė.

Rusijos parlamento narys, priklausantis valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“, A. Chinšteinas taip pat nurodė, kad trys bepiločiai buvo numušti virš trijų Rubliovkos kaimų, vienas iš kurių yra vos už 10 minučių kelio nuo prezidento V. Putino rezidencijos Novo Ogariove.

Rusijos tyrimų komitetas, pradėjęs analizuoti dronų ataką, patvirtino, kad buvo numušta bepiločių Odincovo rajone, kuriame yra ir Rubliovka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)