„Jo sveikatos būklė pablogėjo, jam suteikiama medicinos pagalba namuose“, – remdamasi informuotais šaltiniais paskelbė leidinys.

Vienas šaltinis policijoje sakė laikraščiui: „Nėra abejonių, kad jam dar kurį laiką bus suteikiama tiesioginė medicininė pagalba.“

Kalbant apie Juliją Skripal, pridūrė jis, „apnuodijimo metu ji buvo jaunesnė ir sveikesnė, o Sergejus nuo pat pradžių nebuvo geriausios būklės“.

Rusijos ambasada Londone taip komentavo situaciją: „Deja, britų valdžia neinformuoja ambasados apie izoliuotų Skripalių sveikatos būklę. Neturime nė menkiausios nuovokos, kas jiems nutinka“.

Diplomatinės misijos išplatintame pareiškime sakoma, kad britų užsienio reikalų ministerija neatsako į atitinkamas užklausas.

„Ką visa tai reiškia ir kam esame ruošiami kuriant tokį informacinį foną? Ar artėjama prie S. Skripalio mirties ir siekiama sunaikinti įrodymus... sunku pasakyti“, – pažymi ambasada.

Diplomatai pabrėžia: „Iki šiol esame labai susirūpinę dėl Rusijos piliečių, esančių visiškoje britų specialiųjų tarnybų valdžioje, likimo. Kyla dar vienas klausimas: ar Julijai Skripal kada nors bus leista sugrįžti į tėvynę?“

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad Londonas esą ir vėl pasitelkė informacijos „kontroliuojamo nutekėjimo“ metodą.

„Dar vienas „kontroliuojamo nutekėjimo“ pavyzdys. Dar vienas britų specialiosios tarnybos ir žiniasklaidos tiesioginės sąsajos įrodymas“, – komentuodama „The Sunday Times“ publikaciją parašė ji socialiniame tinkle „Facebook“.

Skripaliai pernai buvo apnuodyti pietiniame Anglijos mieste Solsberyje nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Atsakomybę už incidentą Londonas priskyrė Rusijos specialiosioms tarnyboms. Maskva visus kaltinimus kategoriškai neigia.