Leidinio „novayagazeta.eu“ žurnalistai išanalizavo 10 tūkst. publikacijų socialinio tinklo VK grupėse apie dingusius be žinios Rusijos kariškius.

„60 dienų – vidutiniškai tiek laiko kareiviai dalyvavo kare, kol ryšys su jais nutrūko. Paieškos trunka mėnesius, o apie mažiausiai 85 kariškių likimą jų artimieji nieko nežino net praėjus pusmečiui“, – teigia tyrimo autoriai.

Pasak jų, kai kurie rusai iki šiol mėgina surasti savo artimuosius, kurie dingo dar per Mariupolio šturmą. O Rusijos gynybos ministerija neigia nuostolius ir nepadeda ieškoti žuvusiųjų. Todėl rusai negali nei gauti kompensacijos, nei palaidoti artimųjų.

Nuo plataus masto karo pradžios Rusijos socialiniame tinkle VK buvo pranešta apie 1365 dingusius kariškius. Žurnalistų nuomone, šis skaičius gerokai sumažintas, kadangi ne visi rusai apie tokius dalykus rašo socialiniuose tinkluose.

Pasak judėjimo „Pilietis. Armija. Teisė“ lyderio Sergejaus Krivenkos, didžiąją dalį dingusiųjų be žinios sudaro žuvę kareiviai, kurių kūnų nepavyko rasti.

Kaip anksčiau rašė UNIAN, Chersone okupantai rusai degino kareivių kūnus, kad nuslėptų nuostolius. Priemiesčiuose ne kartą buvo aptikta daug apdegusių žmonių palaikų. Tokių faktų fiksuojama ir Donbase, Zaporižios srityje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją