Jis patvirtino portalo „onet.pl“ informaciją, jog Lenkijos vyriausybė greitai sužinojo, kam priklauso raketa, bet „buvo sutrikusi dėl to, kaip apie tai pranešti“.

Antradienį per masinę raketų ataką prieš Ukrainą Rusijos kariuomenė paleido rekordinį jų skaičių – apie 100. Vienos iš jų taikinys buvo šiluminė elektrinė, esanti už 60 kilometrų nuo Lvivo.

Norėdami ją numušti, Lvivo apylinkėse dislokuoto Ukrainos oro gynybos dalinio kariškiai paleido į ją dvi ar tris raketas S-300. Nepataikius į priešo raketą, neįsijungė vienos iš jų susinaikinimo įtaisas, ir ji sprogo Lenkijos teritorijoje.

„Mūsų šaltiniai teigia, jog buvo nuspręsta laukti informacijos iš Baltųjų rūmų“, - pažymi „Gazeta Wyborcza“.

Pasak leidinio, Rusijos ataka prieš šią elektrinę nebuvo atsitiktinė, mat ji turi jungtį su Lenkija, kurios sunaikinimas būtų apsunkinęs elektros energijos tiekimą.

Kaip jau buvo pranešta, antradienį Lenkijoje, netoli sienos su Ukraina esančiame Pševoduvo kaime (Liublino vaivadija), nukrito viena ar dvi raketos, per incidentą žuvo du žmonės.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda trečiadienį pareiškė, kad jo šalies teritorijoje nukritusi raketa veikiausiai buvo Ukrainos oro gynybos sistemos dalis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)